Haberler

Türkiye-Polonya Rektörler Buluşması

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: "Dünyada her ne kadar bugün sıralamalar (rankingler) çok önemli gözükse de uzun vadede networklerin, bilimsel ağların, üniversiteler arasındaki ilişkilerin, ortak projelerin daha önemi olduğuna inanıyorum"

Türkiye ile Polonya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yıl dönümü vesilesiyle Polonya'da temaslarda bulunan Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin dünyadaki sıralamalarının önemli gözükse de, uzun vadede bilimsel ağların, üniversiteler arasındaki ilişiklerin ve ortak projelerin daha da önemli olduğuna inandığını söyledi.

Çetinsaya, Varşova Üniversitesinde düzenlenen Türkiye-Polonya Rektörler Buluşması Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yükseköğretim alanında gelecek 10 yıl boyunca stratejik olarak önemli gördüğü konulara dikkati çekerek, bu konların kaliteli büyümeyi sağlamak, daha çok ve daha kaliteli doktora öğrencisi yetiştirmek ve uluslararasılaşmayı sağlamak olduğunu ifade etti.

İstatistiklere bakıldığında Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin uluslararasılaşma alanında da çok ileri bir durumda olduğunu, bunu daha da ileriye götürmek istediklerini belirten Çetinsaya, "Dünyada her ne kadar bugün sıralamalar (rankingler) çok önemli gözükse de çok uzun vadede networklerin, bilimsel ağların, üniversiteler arasındaki ilişkilerin, ortak  projelerin daha önemi olduğuna inanıyorum" dedi.

Polonya'da yapılan etkinliklerin yararlı geçtiğini ifade eden Çetinsaya, Polonyalı muhataplarını bu küresel çağda Türkiye ile işbirliği yapmaya davet etti. Polonya'da Türkoloji alanında eğitim gören öğrenciler için Türkiye'de 10 üniversitede yaz okulu düzenleneceğini belirten Çetinsaya, benzer bir programın da Türkiye'de Lehçe dilini okuyan öğrenciler için Polonya'da da düzenlenmesinin beklenildiğini kaydetti.

-Diplomatik ilişkilerin 600. yılı

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan da bu tür toplantılar ve etkinliklerle iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da gelişeceğini söyledi. Toplantıda daha sonra  iki ülkenin yüksek öğretim sistemleri hakkında birer sunum yapıldı. Toplantı kapsamında iki ülkedeki çeşitli üniversitelerin rektörleri muhtemel işbirlikleri konularında yüzyüze görüşme olanağı buldu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye-Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerinin 600. yılı törenleri kapsamında yapılan bu toplantının çok önemli olduğunu belirterek, "Bizler için çok faydalı oldu" ifadesini kullandı.

Polonya ile Türkiye'nin karşılıklı  öğrenci ilişkilerinin en fazla olan ülkeler arasında yer aldığını belirten Elmas, Polonya'nın da Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülke olduğunu ve Polonya'nın Avrupa'da ilişkiler geliştirebilecek ülkelerin başında geldiğini kaydetti.

Polonyalı rektörleri de Türkiye'ye davet ettiklerini ifade eden Elmas, yüksek öğretimde iki ülke arasında ilişkilerin gelecekte çok daha fazla artacağına inandığını kaydetti.

Türkiye-Polonya diplomatik ilişkilerinin 600. yılı kapsamında  düzenlenen etkinlilerde cuma günü Türkiye-Poloya Üniversiteleri Buluşması yapılmış, etkinlikte Türkiye'den 25 üniversite kendi faaliyetlerini tanıtmıştı. - Varşova

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Çetinsaya Varşova Polonya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title