Haberler

Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı Sergisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Şimdi artık önemli olan bu dostluğun kıymetini bilmek ve yeni nesillere bunu taşıyabilmek" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Şimdi artık önemli olan bu dostluğun kıymetini bilmek ve yeni nesillere bunu taşıyabilmek" dedi.

Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerinin 600'üncü yıldönümü nedeniyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde "Uzak Komşu Yakın Anılar: Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600 Yılı" adlı sergi açıldı. Sakıp Sabancı Müzesi'nde açılan sergiye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowsk, Güler Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakıp Sabancı müzesinde olağanüstü bir kültür etkinliğinde beraber olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Gül, "Vaktiyle Osmanlı Devleti ve Leh Krallığı arasındaki dostluk, bugün Türkiye Cumhuriyeti ve Polonya Devleti arasında da güçlü bir şekilde de devam ediyor. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanının ziyareti ilişkilerimize ayrı bir ivme ayrı bir güç katmıştır. Şimdi artık önemli olan bu dostluğun kıymetini bilmek ve yeni nesillere bunu taşıyabilmektir. Bunun için de bütün alanlarda siyasi, güvenlik, kültür eğitim çok güçlü ilişkilerimiz devam ederken 140'a yakın kültürel etkinlikle 600'üncü yıl dostluğunu değerlendireceğiz. Bu serginin dostluğumuzu, ilişkilerimizi yeni nesillere güçlü bir şekilde taşımada önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum ve hepinize iyi akşamlar diliyorum" dedi.

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ise, son 10 yıldır farklı organizasyonların bünyesinde Türkiye'yle beraber NATO'nun üyesi olduklarını belirtti. Türkiye'yle beraber Avrupa Birliği'nin bünyesinde bulunmayı istediklerini vurgulayan Komorowski, "Burada Şark ile Avrupa'nın buluşması için burası çok uygun bir yer ve bence Polonya ile Türkiye'nin buluşması için daha uygun bir yer düşünülemezdi. Sayın Cumhurbaşkanı Gül vasıtasıyla burada Türkiye'de bütün kutlamaların düzenlenmesinde emeği geçen kültür kurumlarına ve özellikle karşılıklı tecrübeler, ortak tarihimiz, ortak kültürlerimiz hakkında olan bilgilerimizi daha da zengin hale getirecek bütün kurumlara teşekkürlerimi sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, birlikte sergiyi gezdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıkışta basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Öte yandan Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski'nin sergiye koltuk değneği ile gelmesi dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sabancı Üniversitesi Bronislaw Komorowski Avrupa Birliği Polonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title