Haberler

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor. Bölünmüş yollar sayesinde yakıt ve iş gücünden yıllık 16 milyar liraya yakın tasarruf sağlandı. Bu müthiş bir şey" dedi.

Erdoğan, Anadolu Hotels'de düzenlenen Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, şoförlerle, otobüsçülerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Genel kurulun hayırlar getirmesini isteyen Erdoğan, tüm otobüs sahiplerine, şoförlere, yardımcı personele selamlarını ileterek, hayırlı, kazasız, belasız yolculuklar bol kazançlar temenni etti.

"Karşınızda sadece bir Cumhurbaşkanı olarak değil, aynı zamanda gençliğinde 7 yıl boyunca İETT'de çalışmış, otobüsçü kardeşlerimle iç içe bulunmuş biri olarak bulunuyorum" diyen Erdoğan, siyasi hayatının önemli bölümünü il il, ilçe ilçe dolaşarak geçirdiğini, her fırsatta şoförlerle olmaya çalıştığını belirtti.

Erdoğan, ister şehir içinde, ister uzun yolda direksiyon başında olsun tüm şoförlerin dertlerini, sıkıntılarını az çok bildiğine işaret etti. Erdoğan, "Şoförlük meşakkatli bir meslek. Otobüs işletmeciliği gerçekten zor bir uğraş. Büyüyen, güçlenen, kalkınan Türkiye'de, tüm sektörler gibi otobüs işletmeciliği de gelişti, dönüştü. İnşallah 2023 hedeflerimize ulaştığımızda otobüs işletmelerimiz de bu sektörden ekmek yiyen kardeşlerimiz de çok daha ileri bir seviyeye ulaşacaklar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsçülerin işlerinin gereği olarak ülkenin her köşesine gittiğini, bu seyahatler sırasında her kesimden insanla iletişim içinde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bunun için milletimizin dertlerini, sıkıntılarını kederlerini en iyi şoförlerimiz bilir. Aynı şekilde milletimizin sevinçlerine, neşelerine, mutluluklarına da en fazla onlar ortak olur. Hatta zaman zaman bazı şoförlerimizin adeta aileler oluşturduklarını da biliriz. Otobüsçülük, sadece yolları değil aynı zamanda kalpleri, umutları, sevgileri de arşınlamaktır. Sevenleri sizler birleştiriyorsunuz. Kalplere gönüllere sizler köprüler kuruyorsunuz. İş için, eğitim için yola düşen insanları sizler menzillerine ulaştırıyorsunuz. Mesleğiniz her birinizi birer insan sarrafı haline getiriyor. İnsanların yüzlerinden sevinçlerini, hüzünlerini, hayallerini okuyabiliyorsunuz. Ekmek kavgasını alnının teriyle çalışıp çoluğunun çocuğunun nafakasını çıkarmayı benim direksiyon sallayan kardeşim çok iyi bilir. Bu yüzden Türkiye'nin gerçek halini, gerçek durumunu en iyi tuzu kurular değil, şoförler bilir. Yolların dili olsa da anlatsa diyeceğim ama biliyorum ki yollar değilse de siz yaşananları gayet iyi biliyorsunuz."

-"75 ilimiz bölünmüş yollarla bağlı"

12 yıl önce şehirler arası yollarda seyahat etmenin eziyet olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Hele hele daha da şöyle geriye gidecek olursak eziyet olmaktan öte felaketti. Örneğin ben, bir Karadenizliyim, Rizeliyim. Armelit Dağı denilen o dağı geçerken, isterdim ki şu anda bir de o burunlu otobüsler olurdu. O burunlu otobüsle Armelit Dağı'na tırmanırken aşağıya bakamazdık. Allah göstermesin, acaba bu virajı alabilecek mi? Çünkü yan yana iki tane otobüsün geçmesi mümkün değildi. Birisi duracak, öbürü gelip geçecek, ondan sonra o yola devam edecek. Şimdi nerelerden nereye geldik. Niye, dağlar deldik. Bu dağları delmek suretiyle, sağ olsun Binali kardeşimle o meşakkatli yolları dağları delerek aştık. Şimdi tünellerle, viyadüklerle tüm buralar aşılmak suretiyle tüm şoförlerimizin bu uzun yolculukları kolay kılındı."

Erdoğan, Türkiye'nin 2002'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolu olduğunu, 12 senede ise bunun üzerine 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini aktardı.

Erdoğan, "79 sende 6 bin 100 kilometre, 12 senede 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol. Biz iktidarı devraldığımızda sadece 6 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlıyken, bugün toplam 75 ilimiz bölünmüş yollarla bağlı hale geldi" diye konuştu.

-"Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor"

Her insanın bir cihan olduğunu belirten Erdoğan, bu anlayışla insanın en güzeline, en kalitelisine sahip olması için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Erdoğan, "Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor. Bölünmüş yollar sayesinde yakıt ve iş gücünden yıllık 16 milyar liraya yakın tasarruf sağlandı. Bu müthiş bir şey. 2005'te ülkemizde 11 milyon 145 bin araç vardı. Bugün bu rakam 19 milyonu bulmak üzere. Yollardaki araç sayısı böylesine yüksek oranla artmasına rağmen, yaralanmalı, ölümlü ve maddi hasarlı kaza sayılarında yüzde 60'lara varan azalma oldu. Bütün bunlar insana verdiğimiz değerin göstergesidir" dedi.

"Şoförlerin sevdiği fakat bizlerin tehlikeli bulduğu bir söz var, 'Tek rakibim Türk Hava Yolları' diye" ifadesini kullanan Erdoğan, bu sözün artık "Tek rakibim Türk Hava Yolları ve hızlı tren" şekline dönüştürme zamanının geldiğini belirtti.

Havayolu ve demiryolu ulaşımının gelişmesinin otobüsçüler için asla bir tehdit olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Ulaştırma sektörü kendi içinde ne kadar çeşitlenip, ne derece gelişirse bundan sektörün tüm unsurları payını alır" dedi.

Erdoğan,  2002'de Türkiey'de 26 olan havalimanı sayısının 55'e yükseldiğine dikkati çekerek, hava yolu yolcu sayısının da 34 milyondan 166 milyona çıktığına işaret etti.

Daha önce Türkiye'de hızlı trenin, sadece Avrupa'ya gidenlerin gördüğü bir ulaşım aracı olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de böyle bir şey yoktu. Banliyö türü şeyler vardı. Şu anda bin 213 kilometre hızlı tren hattımız var ve buna sürekli yenileri ekleniyor. Bugün otobüslerimiz de 12 yıl öncesinden çok daha modern ve konforlu bir hale geldi. Ulaşımdaki rekabet ortamı otobüs sektörüne olumsuz değil, tam tersine olumlu yönde yansıdı. 2005'te 163 bin olan otobüs sayımız, geçen yıl 211 bini geçti."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türk Hava Yolları Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title