Haberler

Türkiye Otelcilik Zirvesi

TUROB Başkanı Bayındır: "Turizm, yılda ortalama yüzde 10,6 büyüme ile Türkiye'de en hızlı gelişen sektörler arasında yer alıyor.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmin, yılda ortalama yüzde 10,6 büyüme ile Türkiye'de en hızlı gelişen sektörler arasında yer aldığını belirtti.

Birlik tarafından organize edilen Türkiye Otelcilik Zirvesi'nin açılışında konuşan Bayındır, dünyanın içinde bulunduğu koşullarda turizmin, Türkiye'ye uluslararası rekabette üstünlük sağlayan en önemli sektör olduğunu vurguladı.

Bayındır, ilkini gerçekleştirdikleri zirvede sürdürülebilir sektör buluşmaları yaratmayı ve çok yönlü aksiyon planları oluşturabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ülkede son yıllarda turizmin büyük bir sıçrama yaptığına dikkati çeken Bayındır, turizmin, yılda ortalama yüzde 10,6 büyüme ile Türkiye'de en hızlı gelişen sektörler arasında yer aldığını kaydetti.

Timur Bayındır, "Sektör tarafından harcanan her 1 avro, tedarik zinciri ve çalışanların tüketimi ile 1,84 avroluk katma değer yaratmaktadır. Turizm, sektör tarafından dolaylı desteklenen işler de dahil toplam istihdamın yüzde 8,3'ünü karşılıyor. Bunun yıllık yüzde 1,6 artarak, 2023'te 2 milyon 467 bin çalışana ulaşması beklenmektedir" diye konuştu.

Türkiye'de son 10 yılda büyük gelişme gösteren turizmin, ekonominin en çok döviz girdisi sağlayan ve yerinde ihracat yapan sektörü olduğunu anlatan Bayındır, sektörün büyümesinin, ülke ekonomisinin gelişimi anlamına geldiğini vurguladı.

TUROB Başkanı Bayındır, iki gün sürecek zirvenin, yeni bir vizyon yaratacağını umduğunu ifade etti.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te turizmle ilgili "50 milyon turist, 50 milyar dolar" hedefini anımsatarak, sektör temsilcilerinin bu hedef çerçevesindeki 50 milyar doları da aşmak istediğini dile getirdi.

ABD ve İspanya'nın ürün çeşitlendirmesini doğru yaptığını belirten Demirer, Türkiye'de de ürün çeşitlendirmesi gerektiğini kaydetti. Demirer, turizmin ülke geneline yayılmasının önemine işaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title