Haberler

Türkiye, Önlem İçin Tüm Hava ve Kara Birliklerini Teyakkuza Geçirdi

Güncelleme:

Rusya'nın "sorgusuz sualsiz 'vur' emri ve tüm askeri ilişkilerin kesilmesi" gibi önlemlerine Türkiye'den karşılık geldi: Tüm hava ve kara birlikleri teyakkuza geçti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus uçağının düşürülmesinin ardından "sorgusuz sualsiz vur emri ve Türkiye ile tüm askeri kanallardan irtibatın kesilmesi" gibi önlemler aldığını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri de Rusya'nın bu önlem paketi üzerine tüm hava ve kara birliklerine teyakkuz emri verdi. Türkiye'nin aldığı önlemler, koalisyon ülkelerinin IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonların yapısını da değiştirebilir.

RUSLAR 'VUR' EMRİ VERDİ

Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı bir dizi önlem paketi açıkladı. Türkiye ile askeri kanallardan tüm irtibatın kesilmesi ve Rus bombardıman uçaklarına bundan böyle havada avcı uçaklarının eşlik edecek olması bu önlemlerden bazıları. Ama en önemlisi vur emri...

Akdeniz'de bulunan "Moskova" kruvazörü Lazkiye kıyılarına yaklaşarak, güvertesinde bulunan S-300 benzeri "Fragat" füzeleriyle Rus Hava Kuvvetleri'ne tehdit oluşturan tüm hedefi sorgusuz sualsiz vuracak.

TSK'DAN 'TEYAKKUZ' EMRİ

İşte Rusya'nın bu önlem paketi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri de tüm kara ve hava birliklerine teyakkuz emri verdi. Yani tüm birlikler ikaz edildi, hassasiyet en üst seviyeye çıkarıldı.

DİREK TELEFON HATTI KURULAMAYACAK

Rus yetkililerin son iki ay içinde 5 kez sınır ihlali konusunda uyarıldığı öğrenilmişti. Bu görüşmelerde Ruslar iki ülkenin karargahları arasında direk telefon hattı istemişti. Rusya'nın bu önlem paketinin açıklamasının ardından çalışmaları tamamlanmak üzere olan telefon hattı kurulamayacak.

AMERİKAN F-15C UÇAKLARI OPERASYONLARA KATILABİLİR

Rusya'nın açıkladığı önlem paketinin ardından gözler Suriye'deki IŞİD hedeflerinin vurulduğu koalisyon ülkelerinin ortak düzenlediği hava operasyonlarına çevrildi. Peki avcı Rus uçakları ile Türk uçakları havada karşılaşırlarsa ne olacak?

Normalde bu operasyonlar birinin bombacı diğer üçünün gözlemci olduğu 4 uçakla yapılıyor. Rusya'nın saldırgan bir tutum takınma ihtimaline karşılık uçak sayısının artırılması gündemde.

Alınacak önlemler kapsamında İncirlik'te konuşlu bulunan havadan havaya koruma kabiliyetine sahip amerikan F-15C uçaklarının da düzenlenecek bütün operasyonlarda yer alması gündeme gelebilir. (Kaynak: CNN Türk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (341)

putin:

Her biji rusya

15
103
yanıtYanıtla
bombardıman uçağı:

Rusya duy bu herif senden her bişini istiyormuş

yanıt22
yanıt3
Selim:

Kapalı kapılar ardında bin defa özür dilenmiştir.

57
49
yanıtYanıtla
Kuvayi Milliye:

Etekli Selim Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş

yanıt6
yanıt3
Azeri:

Azerbaycan hep Turkiye ile olacaq. Yashasin turkler!

93
12
yanıtYanıtla
kimse:

Ben kurdum turkiyem için kanımın son damlasına kadar savaşacağım.biji Turkiye!!!

94
9
yanıtYanıtla
Gerek yok:

Benim kardesim bu isde hainlerle isimiz olmaz biz bize yeteriz

yanıt25
yanıt4
musluman kurt:

Sen kurt olamazsin olsan kurdun en gurursuz olanisin.kurdun oradesine saygisi olmayan turkler kurdun kardesi olamaz.

yanıt0
yanıt12
artvin:

Bende türküm biji putin o isidli turkmenleri bitir ya allah ya bismillah

yanıt1
yanıt11
etegin marifeti:

artvin bugunde yozgat yerine artvin yazmisin. . . etek giye giye herkes kaldirdigi ic i n etegini donmeye alistin sen.

yanıt0
yanıt0
Tüm 341 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title