Haberler

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği 15 Yaşında

Güncelleme:

Omurilik felçlilerine yönelik yaptığı pek çok çalışmayla hizmet veren TOFD, 15. kuruluş yıl dönümünü KLK Yapı'nın katkılarıyla kutladı.

Omurilik felcini engellemek, erişilebilirlikteki engelleri ortadan kaldırmak ve omurilik felçlilerine yönelik faaliyetlerde bulunabilmek amacıyla 1998 yılında kurulan Türkiye Omurilik Felçlileri (TOFD), 15. yılını Baltalimanı Port Axe'de kutladı.

KLK Yapı'nın katkılarıyla gerçekleşen geceye sektörden davetlilerin yanı sıra pek çok ünlü isim de katıldı. Hakan Şükür'ün eşi Beyda Şükür, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, Banu Noyan, Burçin Orhon, Süheyl Uygur, Recep Aktuğ ve Yasemin Bozkurt'un katıldığı ve sunuculuğunu Çiğdem Tunç'un yaptığı gecede Enbe Orkestrası da sahne aldı.

Akülü tekerlekli sandalye ve plastik kapak kampanyası gibi pek çok çalışmaya imza atan ve 2004 yılında Başbakanlık Onur Ödülüne layık görülen TOFD'nin düzenlediği gecede TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş geceye özel bir açılış konuşması yaptı. TOFD olarak bu güne kadar binlerce projeyi hayata geçirdiklerini belirten Ramazan Baş sözlerine şunları ekledi;

"Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla engelli bireylerin hareket özgürlüklerini kazanmaları, ekonomiye katılmaları ve üreten toplumun bireyleri olmalarını sağladık. 15 yıl aralıksız çalıştık ve ekonomik - mesleki pek çok sorunu desteğinizle aştık. İnanıyorum ki bundan sonra da yanımızda olacaksınız. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Genel Müdürümüz de bu gece aramızda ve az önce bize bir müjde verdi. Bakanımız yakın zamanda derneğimizi ziyaret edecek ve ulaşım konusunda önemli konuları gündeme alacağız. Bu gece burada sizlerle beraber olmamıza vesile olan KLK İnşaat Ailesine ve bugünkü başarımıza ulaşmamızda bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm gönül dostlarımız ve destekçilerimize teşekkür ederiz."

KLK İnşaat, TOFD'nin 15. kuruluş yıl dönümüne özel olarak 15 şehirde akülü tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirerek engelli vatandaşlarımızın hareket özgürlüğüne katkıda bulundu. KLK İnşaat adına gecede konuşma yapan Kürşat Kulak, engelsiz bir yaşamın kapılarını aralayacak projeler üretmeyi kendimize misyon seçtiklerini belirterek sözlerine şunları ekledi;

"TOFD benim gözümde Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşu. 15 yılda yaptığınız işler ve azminiz karşısında saygıyla eğiliyor ve nice 15 yıllara diyorum."

TOFD'nin 15. yılı onuruna düzenlenen gecede konuklar güzel bir akşam geçirirken gecenin sonunda 15. yıl pastası kesildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Baltalimanı Beyoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title