Haberler

Türkiye Öğrenci Meclisi Çalıştayı

Türkiye Öğrenci Meclisi Çalıştayı için Türkiye'nin farklı kentlerinden Giresun'a gelen öğrenciler, Giresun Adası, Mavigöl ve yaylaları gezdi.

Bulancak Anadolu İmam Lisesi ev sahipliğinde bir araya gelen 45 ilden, 50 öğrenci, çalıştay öncesinde kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini gezme fırsatı buldu.

Giresun Adası'ndan başlayan gezi, Kuzalan Şelalesi, Mavigöl ve Kümbet Yaylası ile devam etti.

Öğrencilere rehberlik eden Bulancak Anadolu İmam Lisesi Müdürü Yunus Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan gençlerin sosyal ve kültürel gelişimini amaçlayarak bir çalıştay planlandıklarını söyledi.

Aydın, çalıştay öncesinde geziyle öğrencilerin Karadeniz kültürünü tanıma fırsatı yakaladığını kaydetti.

Giresun İl Öğrenci Başkanı Muhammed Yıldırım ise çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bize bu birlik ve beraberlik ruhu katıyor, ufkumuz açılıyor, yeter ki bizlere söz verilsin gençlerin önü açılsın. Bu buluşma gençlerin eğitimde yaşadığı sorunların bir çözümü olmak için gerçekleştirildi." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması kapsamında Giresun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Bulancak Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen organizasyon yarın ki çalıştayla devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Adası Yunus Aydın Bulancak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title