Haberler

Türkiye, Obüslerle IŞİD ve PYD'yi Vurdu

Güncelleme:

Türkiye, Cerablus'taki IŞİD hedeflerini obüslerle vurdu. PYD'nin kontrolündeki Menbiç'in kuzeyinin de top ateşiyle vurulduğu ifade edildi.

CNN Türk'ün son dakika haberine göre, Türkiye Cerablus'taki IŞİD hedeflerini obüslerle vurdu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Türkiye'nin Cerablus'taki IŞİD hedeflerini obüslerle öğleden önce ve sonra 12 kez vurduğunu açıkladı. PYD'nin kontrolündeki Menbiç'in kuzeyinin de top ateşiyle vurulduğu ifade edildi.

Top atışlarının saat 18.00'de yapıldığı kaydedildi.

IŞİD'İN HAVAN ATIŞINA OBÜSLERLE KARŞILIK VERİLDİ

Suriye'nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde boş araziye düştü. Sınır birlikleri, havanların atıldığı IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altında aldı.

Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi, sınırı aşarak Karkamış'ın Türkyurdu Mahallesi yakınlarında boş araziye düştü. Olayın ardından sınırda konuşlu birlikler, havan mermilerinin atıldığı Carablus'taki IŞİD hedeflerine angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yaptı.

Askeri kaynaklar, son birkaç gündür Suriye tarafından atılan havan mermilerinin Karkamış'ta boş arazilere düştüğünü ve sınır birliklerinin de anında karşılık verdiğini kaydetti.

SINIRDA BÜYÜK HAREKETLİLİK

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ile çeşitli ağır silahlar önceden belirlenen noktalara yerleştirildi.

Ayrıca sınır hattındaki bazı bölgelere iş makineleriyle mevziler yapıldı. Sınır hattını zaman zaman yaya olarak da kontrol eden sınır devriyeleri, Suriye tarafındaki gelişmeleri de yakından izliyor.

MUHALİFLER SALDIRACAK, TÜRKİYE HAVADAN DESTEK VERECEK

Bugün konuyla ilgili Yenişafak gazetesinde çıkan haberde Cerablus'un IŞİD'in elinden PYD'den önce alınması için Türkiye'nin harekete geçeceği iddia edildi. Haberde şöyle denildi: PKK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD'nin, Suriye'nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı terör koridorunu bölmek için muhalifler ile Türkiye ortak bir harekat planı hazırladı. 500'ü aşkın muhalif, operasyon için hazırda bekliyor. Cerablus'u IŞİD'den kurtarıp PYD'den önce ele geçirmek için operasyon hazırlıklarını yürüten muhaliflere operasyon esnasında TSK da havadan destek verecek. Muhaliflere radar desteği de sağlayacak olan TSK'nın obüsleri de teyakkızda olacak.

SINIRDA YASAK BÖLGE İLAN EDİLDİ

Türkiye üzerinden Cerablus operasyonuna katılacak muhalif grupların arasında Festakim Kema Umirt, 13. Fırka, Ahrar Şarkiye, Feylak'uş Şam, Liva Ahrar, Sultan Murad da yer alıyor. Sahada çarpışacak gücün 500'den fazla olacağı ifade edilirken Gaziantep Valiliği ise önceki gün Suriye sınırındaki yaklaşık 10 kilometrelik bir alanda geçici güvenlik bölgesi ilan etti. Güvenlik bölgesi, Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A Maddesi uyarınca ilan edildi. Beşkılıç ile Türkyurdu arasında ilan edilen güvenlik bölgesine 15 gün boyunca araç ve sivil girişi yasaklandı.

CERABLUS NEDEN ÖNEMLİ

IŞİD'in yabancı ülkelerden gelen militanların Suriye ve Irak'ta kontrol ettiği alanlara ulaştırmak için kullandığı sınır kasabası Cerablus, Menbic'in ele geçirilmesinin ardından örgüt için daha önemli bir hal aldı. IŞİD'in Cerablus'u da kaybetmesi durumunda Halep'in kuzeydoğusunda sahip olduğu bölgelerde daha çok baskı altına gireceği belirtiliyor. Cerablus, muhaliflerin kısa süre önce IŞİD'den aldıkları el Rai sınır kasabasına 54 km uzaklıkta bulunuyor.

Menbiç'in SDG güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından, IŞİD'in dar bir bölgede sıkıştığı ve Türkiye sınırıyla sadece Cerablus üzerinden temas kurduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cerablus Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title