Haberler

Türkiye'nin Yemen'e Yardımları Devam Ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Yemen'e 2 bin gıda kolisi Cibuti'den gönderildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Yemen'e 2 bin gıda kolisi Cibuti'den gönderildi.

Cibuti Limanı'nda yardımın gönderilişi nedeni ile düzenlenen törene, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Yemen İnsani Yardımlar Yüksek Komitesi Cibuti Temsilcisi Samira Hamiş ve Cibutili yetkililer katıldı.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, törende yaptığı konuşmada, AFAD'ın Yemen'deki durumla yakından ilgilendiğini kaydederek, "AFAD Ekibi Mayıs ayında yapılan ilk insani yardım operayonunda Cibuti'deki Obock Mülteci Kampı'nı ziyaret etti ve şu an bu kampın rehabilitasyonu için proje geliştiriyor. Bu konuda Cibuti makamları ve Cibuti'deki Yemenli yetkilileriyle çok yakın çalışıyoruz. Bu gün gönderdiğimiz 2000 kolilik bu yardım da Yemen'de yaraların sarılmasına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Yemenli yetkili Samira Hamiş ise  Türkiye'nin Yemen'e insani yardımlara devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye Yemen halkına önemli destek veriyor. Bu destek geçmişten gelen kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir" diye konuştu.

AFAD tarafından Yemen'e  için hazırlanan 2 bin gıda kolisi görevliler tarafından mavnaya yüklenerek Yemen'in Aden kentine gönderildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cibuti Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title