Haberler

Türkiye'nin Tüm Renkleri Akşehir'de Buluşuyor

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 yılı Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Finali Akşehir'de yapılacak.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 yılı Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Finali Akşehir'de yapılacak.

Akşehir Belediyesi'nin büyük katkılarıyla Akşehir'de gerçekleştirilmesi sağlanan şampiyonada 16-18 Haziran 2014 tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 23 ekip birincilik için ter dökecek. Akşehir'de düzenlenecek şampiyonaya; Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Artvin, Bolu, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kilis, Konya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Van illerinden toplam 23 ekip katılacak. Şampiyonada 16 Haziran 2014 tarihinde saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ve şampiyonaya katılan ekiplerin korteji yer alacak. 17 Haziran 2014 tarihinde Geleneksel Dal (düzenlemesiz), 18 Haziran 2014 tarihinde ise Geleneksel Dal (düzenlemeli) yarışmaları yapılacak. Yarışmalar Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 20.30'da başlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılacak 23 ekibimiz, Akşehir'deki şampiyonada Anadolu Kültürümüzü ve Türkiye'nin tüm renklerini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine bizlere sergileyecekler. 'Türkiye'nin tüm renkleri dünyanın ortası Akşehir'de buluşuyor' sloganıyla bu yılda ev sahipliği yapacağımız şampiyonada yarışacak tüm ekiplere şimdiden başarılar diliyor; Akşehir'imizin konukseverliğini ve Nasreddin Hocamızın gülen yüzünü tüm konuklarımıza en iyi şekilde göstereceğimizi ümit ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Akşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title