Haberler

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde İftar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftardan detaylar Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün konuşması Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde iftar Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde iftar programı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftardan detaylar

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün konuşması Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde iftar

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde iftar programı düzenlendi.

Program Büyükelçiliğin Din Hizmetleri Müşaviri Nebi Gümüş'ün duasıyla başladı.

İftara Tiflis Belediyesi Başkanı Davit Narmania, Gürcistan'ın Mültecilerden Sorumlu Bakanı Sozar Subari, Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Bakanı Paata Zakareişvili, Türk iş adamları, Gürcistan'ın en büyük muhalefet partisi "Birlik Ulusal Haraketi" milletvekillerinden Azer Süleymanov, TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Kenan Yıldırım ve büyükelçilik yetkilileri, öteki ilgililer katıldı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, iftarda yaptığı konuşmada misafirlerle bir araya geldiği için büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Gümrükçü, "Türkler ve Gürcülerle Hristiyan ve Müslümanlarla Şiiler ve Sünnilerle hep beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz ve beraber sohbet ediyoruz. Nereden bakarsanız bundan daha güzel manzara göremezsiniz diye düşünüyorum. Paylaşmanın güzelliğinden bahsediyorum ve ramazanda sevincimizi çoğaltan ve acımızı azaltan o güzel paylaşmak daha da güzel olur diye düşünüyorum." dedi.

Vatanları için şehit düşen tüm kahramanları rahmetle andıklarını söyleyen Gümrükçü, "Maalesef dünyanın birçok yerinde ölümler, sorunlar, ihtilaflar dinmeden devam ediyor. Esasında Türkiye ve Gürcistan bunların tam ortasında bulunuyor. Türkiye'de maalesef son dönemde artan bir terör belasıyla mücadele ediyoruz. Gürcistan toprakların belli bir kısmı hala işgal altında. Bu vesileyle bu mübarek ramazan gününde vatanları için bütün şehit olan insanları rahmetle anıyorum ve Allah'tan rahmet diliyorum kendilerine." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Türkiye Türk İş Gümüş Politika Güncel Haberler

title