Haberler

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Şen, Eğitimcilerle Görüştü

Türkiye'nin yeni göreve başlayan Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Özbekistan'da görev yapan Türk ve Özbek öğretim görevlileriyle bir araya geldi.

Büyükelçi Şen, Taşkent Türk İlköğretim Okulu'nda görevli Türk öğretmenler ve Taşkent Devlet Şarkiyat Enstitüsü Türkoloji Bölümü'nda çalışan Özbek öğretim görevlileriyle, tanışma toplantısında bir araya gelerek, sohbet etti.

Özbekistan'da büyükelçilik görevini üstlenmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden ve konuşmasına Özbekçe başlayan Şen, Özbekçe öğrenmeye gayret gösterdiğini, Türkçe'ye çok yakın olan Özbekçeyi öğrenmede zorluk çekmediğini belirtti.

Özbekçe ve Türkçe'nin belki de birbirine en yakın diller olduğunu vurgulayan Şen, " Türkiye'de ve Özbekistan'da hem Türkçeyi hem Özbekçeyi desteklersek, bu dilleri bilenlerin sayısını ne kadar artırabilirsek, insanların birbirine olan kardeşlik duygularını da o kadar artırabiliriz. Bu görüşme, bu çalışmaların bir başlangıcıdır." diye konuştu.

Şen, ayrıca bugün büyük Türk şairi Ali Şir Nevai'nin doğumunun 576. yılının kutlandığını hatırlatarak, Nevai'nin ortak kültüre büyük katkısı olduğunu belirtti. Çağatay Türkçesini çok güzel kullanan Ali Şir Nevai'nin, Türkiye'de de çok iyi bilindiğini ve sevildiğini dile getiren Şen, Nevai'nin Türkçe'ye çevrilen eserinden bir parça okudu.

Toplantıda,Taşkent Devlet Şarkiyat Enstitüsü Türkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zilola Hudayberganova da bir konuşma yaparak, toplantıya davet edilmelerinden dolayı Şen'e teşekkür etti.

Büyükelçi Şen, daha sonra Özbek ve Türk öğretmenlerle yakından tanışarak sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Başar Özbekistan Türkiye Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title