Haberler

''Türkiye'nin Süt Başkenti İZMİR''

Güncelleme:

Ege Üniversitesi " Süt ve Ürünleri Teknolojilerinde İnovasyon" adlı sempozyuma ev sahipliği yaptı.

Sempozyum Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, birçok akademisyen, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, "Biz bu işe başlarken sloganımızı Türkiye'nin Süt Başkenti İzmir diye atmıştık ve bu yönde yanılmadığımızı gördük, bu konuda bir lideriz" dedi. Ayrıca her türlü desteğin hız kesmeden süreceğinin de altını çizdi. Prof. Dr. Harun Uysal ise "İnovasyon Tire için çok önemli, bu konuda burası çok elverişli. Tire'nin süt konusunda gelişmesini bu teknolojiler sağlayacaktır"diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık "Türkiye süt konusunda bir Avrupa markası. Biz de bunun üzerine koyarak daha da geliştirmek ve kaliteli sütler satmak istiyoruz. Artık sattığımız süt miktarına bakılmıyor, kalitesi önde geliyor. Aksi halde kalite düşerse ihracat oranları da düşer" dedi. Aynı zamanda kaliteyi arttırıcı projeler geliştirdiklerinin de üzerinde durdu.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük"Bu etkinlik için burasının seçilmesi çok güzel. Burası süt üretiminin ve kalitesinin en güzel şekilde ayarlandığı bir yer. Bizler bu konu hakkında daha fazla çalışıp güzel işler yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title