Haberler

NYT: Türkiye, Sınırı Korumak İçin ABD'yle Görüşüyor

Güncelleme:

Suriye'de cihatçılar arasındaki çatışmalar Türkiye sınırını tehdit ediyor. Kilis'in karşısına düşen Azez ilçesinde IŞİD ve El Kaide'yle bağlantılı El Nusra Cephesi savaşıyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'in kuzeyinde devam eden çatışmalarda IŞİD'in El Nusra'nın kontrolündeki dört köy (Soran, Savran, Bilid ve Bulgarat) ve bir kasabayı ele geçirdiğini belirtti.

IŞİD aynı zamanda Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında, Türkiye'ye en önemli geçiş noktalarından olan Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için saldırı başlattı.

ÖSO VE EL NUSRA BERABER

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile El Nusra güçleri lojistik açıdan stratejik önemdeki Azez ve Es-Selame'yi ele geçirmek isteyen IŞİD'e karşı ortak hareket ediyor. İdlib ve Halep'ten ÖSO ve El Nusra güçleri takviyeye geldi. DHA, iki günde 350 kişilik bir takviyenin geldiğini belirtti.

KİLİSTE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Çatışmaların tedirginliğe yol açtığı sınır hattındaki Kilis'te güvenlik önlemleri artırıldı. Kilis'ten patlama sesleri duyulurken, sınırın öbür tarafından yükselen dumanlar da görülüyor. PYD'nin denetimindeki Efrîn Kantonu Savunma Konseyi Başkanı Ebdo İbrahim, IŞİD'in almak istediği sınır hattındaki Azez kasabasındaki sivilleri korumak için YPG/YPJ güçlerinin Özgür Suriye Ordusu taburları ile beraber bölgeyi savunmaya hazır olduklarını açıkladı.

ABD'Lİ YETKİLİ: TÜRKİYE VE ABD SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN ORTAKLIK GÖRÜŞMESİ YAPIYOR

New York Times (NYT) gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Ankara ve Washington'ın sınır güvenliği için ortak hareket etmek amacıyla görüştüğünü açıkladı. Yetkili 'ortak çabanın' içeriğine ya da Amerikan hava güçlerinin nasıl bir rol oynayacağına dair ayrıntı vermedi. NYT, yetkilinin 'tampon bölge ya da uçuşa yasak bölge tesis edilmesinden çok daha azını ima ettiğini' belirtti. NYT'nin kaynağı 'herhangi bir anlaşmanın 7 Haziran'daki genel seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini' vurguladı. Yetkili 'birkaç aydır görüşmelerin sarsıntılı geçtiğini' açıklarken "Çok somut ve elle tutulabilir konularda ne yapabileceğimize bakıyoruz. Köktencileri sınırdan uzaklaştırmak istiyoruz. Onlarla (Türkiye) işbirliği içerisinde ne yapabileceğimize bakıyoruz." dedi.

Öte yandan bir ayda 6 bin 657 kişinin öldüğü mayıs, Suriye'de bu yılın en kanlı ayı oldu. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

dede:

rezalet . TSK sinirimizi koruyamiyor.

6
18
yanıtYanıtla
d:

akp , tsk diye bişey mi bıraktı bütün paşalar hapiste dışarıdada kendilerine soytarılık edenler var

yanıt1
yanıt1
dd:

tayibistan cumhuriyeti de ilan edin nasıl olsa koyunlar her şeye bi bildiği var diyo

12
1
yanıtYanıtla
ülker türkeş:

erdoğan türkiyeyi satar.

9
0
yanıtYanıtla
senem der:

new york times yazıyorsa haberi uzak dur. . ingiliz az bükmedi belimizi. tarihler boyunca. . . adam adasında refah içinde yüzüyor. . dünya karıştırmaktan başka bişi yok.

6
1
yanıtYanıtla
tuvalete giderkende abd''den izin alın:

hayret bir şey sınırımıza bile abd karışıyor. dünya lideriniz abd olmadan laf söyleyemiyormu. işte cehalet işte ülkesine sahip çıkamayan lider bozuntuları. siz askere bırakın onlar işlerini bilirler

7
0
yanıtYanıtla
Murat Tuna:

İşte bu kadar eziğiz! Kimle görüşüyormuş hükümet! Şeytan dediğiniz amerika ile! Akp''liler yatacak yeriniz bile yok, birazda olsa utanmanız yok mu sağa sola hain derken terorist ilan ederken, peygamber ilan ederken?

6
1
yanıtYanıtla
mehmet:

Aktroller diyen karadomuzlar var ne gülünç Aktroller diyen karadomuzlar var ne gülünç Akkoyun diyen karadomuzlar var ne gülünç Aktroller diyen karadomuzlar var ne gülünç chp 1lt lik yağ dağıtıyor bir de kumanya resimleri var haberlerde. yağı ALAMADIKLARI için kullanacaklar galiba puhahaha

1
5
yanıtYanıtla
ibilgili:

bu haber yalan türkiye sınırını koruyamazmı hayret

1
4
yanıtYanıtla
MuszamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Aciz bir ulke yeni turkiye natoyu cagirinda bari hepsi 2 ser 3 er bin asker alsin gelsin bi ise yarasinlar

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title