Haberler

Türkiye'nin Rus Savaş Uçağını Düşürmesi Kıbrıs Rum Basınında

Türkiye’nin Suriye sınırında hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde Rus Ordusu’na ait bir savaş uçağını düşürmesi Rum basınında geniş yer buldu.

Türkiye'nin Suriye sınırında hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde Rus Ordusu'na ait bir savaş uçağını düşürmesi Rum basınında geniş yer buldu.

Rum gazeteleri, haberi gerek manşetlerden gerekse iç sayfalardan geniş şekilde verdi. Alithia gazetesi haberi " Türkiye, Rusya ile İlişkileri Yok etti - Putin Ciddi Sonuçlar Uyarısında Bulundu" şeklinde manşetten duyururken, iç sayfada "Türkiye ve Rusya Arasında Savaş Ortamı" başlığını kullandı. Politis gazetesi "NATO Soğukkanlılık İstedi-Rusya Ankara ile Her Türlü Askeri İşbirliğini Kesti" şeklinde manşetten yer verirken; iç sayfada "Ankara-Moskova Krizi Artıyor, Su-24 Rus Uçağının Türk F-16 Tarafından Vurulması" başlıklarını kullandı.

Haberi manşetten duyuran Haravgi gazetesi ise "Batı-NATO Tehlikeli Yollara Sürüklüyor", iç sayfada ise "Türkler Suriye'deki Rus Uçağını Vurdu" şeklinde aktardı. Simerini gazetesi manşetinde, "Türkiye ve Rusya Savaş Ateşinde-Uçağın Düşürülmesinin Ardından İki Ülke Açık Çatışmada" başlıklarını; iç sayfalarda ise " Türkiye'ye NATO Kalkanı-Türk Uçakları Rus Savaş Uçağına Ateş Etti" başlığını kullandı.

Fileleftheros gazetesi ise manşette, "Rusya- Türkiye Uçta-Putin Sonuçlarla Uyardı, NATO Ankara'yı Destekledi", iç sayfada ise "Rusya ve Türkiye Arasındaki Termometre Tehlikeli Şekilde Yükseliyor" dedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Türkiye Kıbrıs Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title