Haberler

Türkiye'nin Küresel Göç ve Kalkınma Forumu Dönem Başkanlığı

Türkiye'nin forumun dönem başkanlığını 1 Temmuz'dan itibaren üstlenecek olması dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu'nun dönem başkanlığını üstlenecek olması dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı'nın ev sahipliğindeki resepsiyona Cenevre'de görev yapan pek çok büyükelçi, yabancı misyon şefi ve uluslararası örgütün üst düzey yöneticisi katıldı.

AA muhabirine Türkiye'nin dönem başkanlığıyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Apan, başkanlığın 1 Temmuz'dan itibaren başlayacağını ve 18 ay süreceğini söyledi.

Hem bu dönem başkanlığının hazırlıkları hem de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün tanıtımı dolayısıyla Cenevre'de resepsiyon düzenlendiğini belirten Apan, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'ye gelen yabancılarla ilgili her türlü işlemi ve faaliyeti yürütmekten sorumlu olduğunu anımsattı.

Yabancıların vize ve ikamet işlemleri, Türkiye'ye uyumu ve toplumla kaynaşmasının da bu faaliyetlere dahil olduğunu ifade eden Apan, genel müdürlüğün kuruluşuna dair kanunun uluslararası örgütlerle işbirliği içinde hazırlandığını ve herkes tarafından genel takdir gördüğünü anlattı.

Apan, "Forum aracılığıyla da Türkiye'nin göç alanında getirmiş olduğu yeni perspektifin bütün uluslararası kamuoyuna anlatılması mümkün olacak. Biz de Dışişleri Bakanlığımızın dönem başkanlığını üstlenmiş olduğu bu forum açısından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak her türlü katkıyı vermeyi arzu ediyoruz. Türkiye buna benzer öncülükleriyle, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da varlığını her şekilde hissettirmeye devam edecektir" diye konuştu.

Türkiye, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu dönem başkanlığını 1 Temmuz'dan itibaren İsveç'ten resmen devralacak. Forum çerçevesinde 2015 yılında Türkiye'de bir zirve düzenlenecek. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Ahmet Apan Cenevre Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title