Haberler

Türkiye'nin Kamu-özel İş Birliği Deneyimi Ukrayna'da Ele Alındı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kamu ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi alanında Türkiye'nin deneyimlerinin paylaşıldığı bir konferans düzenlendi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kamu ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi alanında Türkiye'nin deneyimlerinin paylaşıldığı bir konferans düzenlendi.

Kiev'de, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAİD) tarafından yürütülen "Kamu-Özel Sektör İş Birliği Geliştirme Programı" çerçevesinde, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ve Türkiye-Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği'nin (TUSİB) katkılarıyla "Ukrayna'ya Yatırım: Kamu-Özel Sektör İş Birliği Geliştirilmesi Programı ve Türkiye Deneyimi" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk işletmeler hakkında bilgi vererek, Türk yatırımlarının bu ülkedeki başarılarına değindi.

Ukrayna'daki yapısal reformların başarılı olması için 10-15 yıllık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu ve bu sürecin bir maraton olduğunu belirten Tezel, yolsuzlukla mücadelenin de bu ülkede gerçekleştirilecek yapısal reformların uygulanması açısından önemli olduğunu kaydetti.

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise konferansta Türkiye'de sağlık sektöründe gerçekleştirilen kamu-özel sektör iş birliği projeleri ve Türkiye'nin bu alandaki deneyimlerine ilişkin bir sunum yaptı.

Arslan, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kamu-özel sektör iş birliği alanındaki tecrübelerinin hem Ukrayna'daki yatırımlar hem de Ukraynalıların Türkiye'de yapması muhtemelen yatırımlar için bir örnek teşkil edebileceğini belirterek, Türkiye'nin son dönemde sağlık sektöründe ve şehir hastaneleri alanında büyük bir atılım yaptığını söyledi.

Kalkınma Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanı Sedef Yavuz Noyan, Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Nilay Camcı ve diğer Türk yetkililerin de sunum yaptığı konferansa, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve TAV Havalimanları Holding yöneticileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Ukrayna İşadamları Derneği Hüseyin Arslan Türkiye Kiev Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title