Haberler

Türkiye'nin Kafkaslar'a Açılan Kapısında Sona Gelindi

Güncelleme:

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin, Kafkaslar'a açılan kapısı konumundaki Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Çıldır ilçesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin, Kafkaslar'a açılan kapısı konumundaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmalarda sona gelindi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeli ile temeli atılan, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Ardahan Valisi Ahmet Deniz, yetkililerden bilgi aldı.

Deniz, burada yaptığı açıklamada, gümrük kapısı sayesinde Ardahan'ın önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Gümrük kapısının yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanacağını ve ilkbaharda hizmete açılacağını belirten Deniz, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl temeli atılan gümrük kapısının inşaatında sona gelinmesinden, büyük gurur duyuyorum. Türkiye'nin, Kafkaslar'a açılan kapısı yaklaşık iki ay sonra tamamlanacak. Kapının ilkbaharda açılmasıyla birlikte yeni bir dönem başlayacak. Ardahan, Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan tek kapısıdır. Bugün burada inşaatının bitmek üzere olduğunu görmek bizleri gururlandırdı. Gerçekten ülkemize yaraşır, yakışır bir inşaat çalışması devam ediyor. Yaklaşık iki ay içinde çalışmalar bitecek, baharla birlikte faaliyete geçecek. Açılış içinde hazırlıklarımız sürüyor."

Deniz, gümrük kapısının inşaatını sürdüren işçilerle de sohbet ederek, soğuk havaya rağmen çalışmaların aralıksız sürdürülmesinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin, Kafkaslar'a tanıtımında kapının önemli bir rol oynayacağına değinen Deniz, "Burada emek harcayan mühendis ve diğer arkadaşlarımız gerçekten ülkemize yakışır bir kapı inşa ediyorlar. Bilindiği gibi ülkemiz, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile birlikte ihracatta bir büyüme stratejisine girdi. Onun için bu kapılar, ülkenin gelişimi açısından önemli. Ardahan'ın büyümesi, ihracatın artması ve şehrin tanıtımı içinde bu kapı önemli" diye konuştu.

Deniz, daha sonra gümrük kapısında çalışan işçilerle sıraya girerek karavanada yemek yedi. - Ardahan

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Türkiye Çıldır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title