Haberler

Türkiye'de Kadın Nüfusu Erkek Nüfusunu Yakaladı

Güncelleme:

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de kadın nüfusu 38 milyon 711 bin 602, erkek nüfusu ise 38 milyon 984 bin 302 olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu, kadınlara ilişkin 2014 istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 50,2'sini erkek, yüzde 49,8'ini kadın nüfus oluşturuyor. Türkiye'nin 38 milyon 984 bin 302 kişilik erkek nüfusuna karşılık, 38 milyon 711 bin 602 kişilik kadın nüfusu bulunuyor.

Türkiye'de 2014'te toplam kadın nüfusun yüzde 71,3'ü 18 ve daha yukarı yaşta iken, bu oran erkek nüfusta yüzde 69,9'a karşılık geliyor. Kadın nüfus oranı, 65 ve daha yukarı yaşlarda erkek nüfus oranını geçti.

KADINLAR DAHA MI UZUN YAŞIYOR?

Doğuşta beklenen yaşam süresi, 2013'te Türkiye geneli için toplamda 76,3, erkeklerde 73,7 ve kadınlarda 79,4 yıl olarak hesaplanıyor. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşarken, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,7 yılı buluyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (25)

dörtyollmobilWeb@haberler.com:

Kürt nüfusunun azalması lazim

11
17
yanıtYanıtla
KADIN OLMAK TÜRKİYEDE ÇOK KOLAY:

Türkiyede KADIN olmak fazla yıpranmadan hayatı geçirmek demek yıpranan erkek işi o bulacak stresi o yaşayacak kadında akşam oldumu isteklerini sıralayacak lütfedersede bir çocuk yapacak artık çocuk büyüğene kadar reklam yapacak saçımı süpürge ettimde kuaföre az gittimde kadın günüme çok altın alamadımda dediğim gibi kadın olmak kolay şimdi birileri diğecekki başkası farklımı evet farklı 3 yıl rusyada kaldım zavallı rus kadınının çektiklerini görseniz cennetteyiz dersiniz kadın orda hem çalışmak zorunda hem bakımlı olmak zorunda hem erkeğe bakmak zorunda herşey kadının üstünde

21
5
yanıtYanıtla
dörtyollmobilWeb@haberler.com:

Kürt nüfusunun azalması lazim

12
14
yanıtYanıtla
dörtyollmobilWeb@haberler.com:

Türkler çocuk yapın bu kürtler yamyam gibi nüfusları bize yetişirse vay halimize

14
8
yanıtYanıtla
ADAM:

İŞTE YENİ TÜRKİYE, İŞTE YENİ HALK, İŞTE YENİ EKONOMI, İŞTE YENİ BAŞKAN, İŞTE YENİ ATATÜRK.

4
17
yanıtYanıtla
erkekkkk:

Türkiyede erkekler erken ölüyor kadınlar 80 yaşa yaklaşıyor adamın başını vıdı vıdı yemekten ne adamlarda saç bırakıyorlar nede yaşama sevinci adamda bakıyor bari emekliğe mezerda girieyim diyor kadınlarda arkasından alıyor maaşı gez babam gez buna karşıyım arkadaş yaşasın erkeklik özgürlüğü kadın vıdısına son

15
1
yanıtYanıtla
Anti YANDAŞ MEDYA:

en az 3 çocuk yapın 3 kölede sizden olsun Almanya nüfusu geriliyor buda çalışanı daha değerli yapıyor çalışan değil iş veren işçi peşinde koşuyor çalışan daha iyi yaşıyabiliyor maaş pazarlığı yapıyor. . bizimkiler bizde böyle olmayalım diye 3 çocuk yapın diyor

8
5
yanıtYanıtla
berlinli:

fakirler diyorki . . . param olsa cocuk yapariz . . . zengin diyorki param var ama 1 cocuk bana yeter :-) bende anlamadim gitti . . . millet zenginlesikce cocuk yapma sayisi azaliyor . . . . kuaförden zamanmi bulamiyorlar ne :-)

9
2
yanıtYanıtla
SALIH:

4 kadin istiyenler ve bunu dogru diye savunanlar simdi duruma ne diyecekler? Arsizlik yaptiklarini kabul edipte yok kadinlara erkek bulamadiklari icin el uzatip yardim icin evleniyoruz diyebileceklermi?

6
4
yanıtYanıtla
Mojekler MekanymobilWeb@haberler.com:

çogalsin kadinlar Turkiyede.. yoksa bu soydaş turkler son zamanlarda kadina yonelik çok tecavuzlerde bulunuyor.. çogalsin, gozleri doysun...

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title