Haberler

Türkiye'nin Kadın Girişimcileri", Kadınları Yarışmaya Davet Ediyor

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi yarışmasında daha önce dereceye giren girişimciler, bu yıl gerçekleştirilecek yarışmaya katılım için kadınlara çağrıda bulundu.

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi yarışmasında daha önce dereceye giren girişimciler, bu yıl gerçekleştirilecek yarışmaya katılım için kadınlara çağrıda bulundu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, ödül kazanan girişimciler, Garanti Bankası, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist dergisinin işbirliğiyle bu yıl 8'incisi düzenlenecek yarışma sayesinde, başarı hikayelerini birçok kişiye ulaştırma fırsatı bulduklarını belirtti. Girişimciler, yarışmadan sonra işlerinin nasıl ivme kazandığını, vizyonlarındaki değişikliği anlatarak, kadınlara bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye etti.

Yarışmaya, Türkiye'de yaşayan ve hakim ortak olduğu işletmenin yıllık cirosu 40 milyon liranın altında kalan tüm kadın girişimciler başvurabiliyor ya da aday gösterilebiliyor. Adaylar, "www.kadingirisimciyarismasi.com" adresinden 31 Temmuz 2014'e kadar başvuruda bulunabiliyor.

Girişimcilerden kadınlara yarışmaya davet

Açıklamada görüşlerine yer verilen 2011 yılı Türkiye'nin Kadın Girişimcisi kategori birincisi Zeynep Rüstemoğlu, yarışmanın sonucunda birinci olmasının kendisini şaşırttığını, aynı zamanda da üzerine önemli bir görev yüklediğini kaydederek, "Yarışmadan sonra şirketimin marka değerinin arttığını düşünüyorum. Motivasyonum da arttı. Hem üretime yaptığım katkı, hem de sosyal sorumluluk açısından. Bu yarışma bir fırsat aslında, kendinizi konfirme etmek ve etrafınıza ilham kaynağı olabilmek adına. O nedenle, böyle bir fırsatı kaçırmamak lazım" değerlendirmelerini yaptı.

Türkiye'nin Gelecek Vaad Eden Kadın Girişimcisi yarışmasının 2012 yılı kategori birincisi Gülay Özgön de erkek egemen bir toplumda yaşandığını, bu nedenle kadın olarak topluma girilmesinin bir takım zorlukları bulunduğunu aktararak, her kadının Türkiye'nin Kadın Girişimci yarışmasına başvurmasını istediğini belirtti.

2011 Türkiye'nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi yarışmasında kategori birincisi Serpil Karuserci ise yarışmada birincisi olmasından 5 ay sonra Ankara'da ve 12 ay sonra da İstanbul'da mağaza açtıklarını belirterek, "Kadınlar bu yarışmayla kendilerinin farkında olacak" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title