Haberler

Türkiye'nin Kaçak Elektrik Rekortmeni İlçesi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kaçak elektrik kullanım oranı rekor seviyeye ulaşırken, enerjinin sadece yüzde 7'sinin müşterilere faturalanabildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2014 yılının ilk 11 ayında 350 milyon TL tutarında 924.316 MWH enerji tüketildi. Basında şikayetler nedeniyle adını duyuran bu ilçe ile ilgili gerçekleri kamuoyu ile paylaşan DEDAŞ'ın verilerine göre, Siverek'te tüketilen enerjinin sadece yüzde 7'si tahakkuk edilebiliyor. Son 11 ayda da müşterilerden tahsil edilmesi gereken 350 milyon liranın ise sadece 33.4 milyon lirası tahsil edilebildi.

KAÇAK KULLANIM ORANI REKOR SEVİYEDE

Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde, havaların soğumaya başlaması ile birlikte hem elektrik israfı hem de kaçak elektrik kullanımı rekor düzeylere ulaştı. Dağıtım bölgesinde kaçak elektrik kullanma oranı yüzde 75 düzeyinde gerçekleşirken, bu oran Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yüzde 93'e kadar ulaştı.

ENERJİNİN YÜZDE 7'Sİ FATURALANABİLİYOR

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) verilerine göre; 2014 yılının ilk 11 ayı baz alındığında Siverek ilçesindeki kayıp-kaçak oranı yüzde 93 seviyesinde bulunuyor. 1 Ocak- 30 Kasım 2014 tarihlerini kapsayan söz konusu 11 aylık süre içerisinde ilçede toplam 924.316 MWH enerji tüketilmesine karşılık tahakkuku yapılan elektrik enerjisinin miktarı ise 61.858 MWH olarak gerçekleşti. Bu da ilçede tüketilen enerjinin sadece yüzde 7'sinin müşterilere faturalanabildiğini açıkça gözler önüne serdi.

TAHSİLAT YAPILAMIYOR

DEDAŞ kayıtlarına göre, 2014 yılının ilk 11 ayında Siverek ilçesinde tüketilen enerjinin parasının da tahsil edilemediği ortaya çıktı. İlçede söz konusu sürede kullanılan elektrik enerjisinin parasal karşılığı 350 milyon lira iken, tüketilen bu enerjinin sadece yüzde 9.5'ine tekabül eden 33.4 milyon lirası tahsil edilebildi.

GEÇEN YILA GÖRE TÜKETİM DAHA DA ARTTI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2014 yılının ilk 11 ayında tüketilen elektrik enerjisi miktarı, 2013 yılının ilk 11 ayına gör yüzde 10.4 oranında arttı. Aynı dönemde Siverek'in aksine Türkiye genelinde elektrik tüketimindeki artış ise sadece yüzde 3.5 seviyesinde gerçekleşti. DEDAŞ'ın Siverek ilçesindeki abonelerden bu gün itibariyle toplam alacağının da 13.6 milyon lira olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa Türkiye Siverek Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (286)

44mobilWeb@haberler.com:

barış derler.hak derler..namus derler .eşitlik isterler.kendileri uymaz vatan millet hainleri.

122
9
yanıtYanıtla
RojbasMobil-IOS:

Aldiklariniza caldiklariniza sayin. Petrol bizde su bizde baraj bizde. Her seyi sömüren devlet birakin biraz. Kürdlerde yesin yatirimi. Batiya cezaevi ve karakol doguya. Az Bile bu Ne Mutlu kürdüm diyene kürd oldugum Icin gurur duyuyorum

46
46
yanıtYanıtla
İRFAN:

BABANMI YAPTI ULAN O BARAJIDA SENİN OLUYOR. O BARAJ VERGİSİNİ HELALİNDEN ÖDEYEN TÜM TÜRKİYE MİLLETİNİNDİR AMA ASLA SENİN VE SENİN GİBİLERİN DEĞİLDİR. ! ADAM OLUNDA BUGÜNÜNÜZE ŞÜKREDİN. DUA EDİNKİ AKP NİZ VAR. EĞER HAKİKİ MİLİYETÇİLER GÖREVDE OLSAYDI DEĞİL KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAK ÜSTÜNE BİRDE KIÇINIZDAN KAN VERİRDİNİZ. BİRGÜN ADAM OLMAYA ÇALIŞINDA NANKÖR VE KALLEŞ OLMADAN YAŞAMAYA DEVAM EDİN. ANKARADA İZMİRDE İSTANBULDA İŞİN NE YATIRIMI SEN YAPACAKSIN ORAYA. KIRK KARIYLA EVLENİPTE ONLARDAN 40 ÇOCUK YAPMAYACAKSIN. ORAYA DEVLETİN DİKTİĞİ AĞACI BEDAVA DEYİP ODUN NİYETİNE KESİP YAKMAYACAKSIN. GAVURA UŞAKLIK EDİP MASUMUN DÜKKANINI ARABASINI EVİNİ KUNDAKLAMAYACAKSIN. . . !

53
30
yanıtYanıtla
ŞAHİNNNNN:

BU KÜRTLER NASIL İNSANLAR BAKIN HALLERİNE. BUNLAR T. C. NİMETLERİNDEN EN FAZLA FAYDALANAN İNSANLAR AMA NE KADAR NANKÖRLER Kİ HALA PKK ÜZERİNDEN BU DEVLETİ VE BU MİLLETİ BÖLMEYE VE PARÇALAMAYA KALKIYORLAR ALLAH BUNLARI ISLAHEYLESİN ISLAHI MÜMKÜN DEĞİLSE BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN

46
35
yanıtYanıtla
Abdullah Bazencir:

Ak Partiyi destekleyen bir Kürd olarak bu haberi tamamen kınıyorum batıda kaçak elektrik kullanan fabrıkaları otellerı bır arastırın g. doguda kullanılan kaçak elektrıgın yuzde 95i evlerde kullanılıyor batıda ise koca koca fabrıkalarda otellerde kullanılıor mılletın burdan haberı olmadan Kürtlere suç atılıor asıl bölücülük budur. . .

44
29
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

kürt olmadığım için ALLAHA her gün şükrediyorum

47
26
yanıtYanıtla
SUNDAY:

hic sasirmadim, vatan hainlerinden ne beklenirki

28
40
yanıtYanıtla
batmaneemobilWeb@haberler.com:

Batida ailenin tüm fertleri ailece çalışıyorlar doguda ailede 1 kişi ya çalışıyor ya ya calismiyor oda çoğu sezonluk o aldığı 3 kurusu da elektrik e vermemizi bekliyorsunuz hiç kimse kusura bakmasin gelin alin diyoruz

15
52
yanıtYanıtla
HahahamobilWeb@haberler.com:

Hepinizin inadina laan geri zekali koyunlar fasistleer sonuna kadar kacak laan engel olacak varsa gelsin olsun hodri meydan lan. Yillarca yatirim yapmayin smdi bile otekilestirin etmediginz hakaret kalmasin otekilestirin ama kacaga gelince laf atin. Trilyonlari goturen bu devletten calmayan aptaldiir. Oyle bir zamandayiz kii kimin eli kimin cebinde belli degiil. Calacaksin

5
55
yanıtYanıtla
cekdarmobilWeb@haberler.com:

Kürtlerin elektrigini kullanıp Onlardan bi de para istemek az yüzünüz kızarsin

12
47
yanıtYanıtla
Tüm 286 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title