Haberler

Yenilenebilir Enerji Teknoparkı "Ekopark" İçin Şirket Kuruldu

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk tematik yenilenebilir enerji teknoparkı olan Ankara Ostim Ekopark'ın yönetim şirketi kuruldu.

Türkiye'nin ilk tematik yenilenebilir enerji teknoparkı olan Ankara Ostim Ekopark'ın yönetim şirketi kuruldu. Proje kapsamında, Ekopark'ın paydaşı Ankara Üniversitesi'nin çevre ve enerji konusunda araştırma yapan akademisyenleri tecrübelerini paylaşacak.

Ostim arazisi üzerinde yerini alacak şirketin kuruluşu nedeniyle Ostim OSB Yeni İdare Binası'nda imza töreni düzenlendi. Törene Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile çok sayıda rektör ve paydaş temsilcisi katıldı.

Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın burada yaptığı açıklamada, attıkları imzanın kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Güneşin önüne panel koyup kendi enerjimizi üretemiyoruz. Kendi kömürümüzü çıkarıp, bir termik santral yapıp ondan enerji üretemiyoruz. Bu alanların hepsi stratejik alan ve bu alanlarda değişik çalışmalar var ama bunlar ürüne dönüşmüyor" dedi. Ostim'deki en kıymetli arsayı projeye ayırdıklarını ifade eden Aydın, Türkiye'de örneği olmayan bir teknoloji geliştirme bölgesi oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

-OSB'LERE ÖNCELİK-

Genel Müdürü Cevahir Uzkurt da teknoloji geliştirme bölgelerinin üniversite-sanayi işbirliği açısından en önemli kurumsal yapılardan biri olduğunu ifade etti. Uzkurt, "Bugüne kadar teknoloji geliştirme bölgeleri üniversite kampüsleri veya kampüslere yakın çevrelerde kurulmuş. Bundan sonra OSB'lerde teknopark kurulumuna daha fazla öncelik veriyoruz" dedi.

-"ÇIĞIR AÇACAK"-

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş ise projenin çığır açacak nitelikte olduğunu kaydetti. Rektör Erkan İbiş, "Gelecekte tematik teknoparklar açılacak. Ankara Üniversitesi olarak bu anlamda yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz, gıda ve tarım teknoparkımızı açmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Ankara'da yerleşik 6 üniversitenin rektörleri ve temsilcileri tarafından şirket ana sözleşmesi imzalandı. Proje kapsamında ayrıca Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde araştırma yapacak olan akademisyenler de çevre ve enerji konusunda bilgi-birikim ile çalışmalarını Ostim Ekopark ile paylaşacak.

-EKOPARKTA AR-GE ALANLARININ YANI SIRA LABORATUVARLAR DA OLACAK-

Ostim Stadı'nın yanındaki 87 dönümlük arazi üzerine kurulacak Ekopark, yönetici şirketinde Ankara'da yerleşik 6 üniversitenin (Ankara, Atılım, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Hacettepe, Çankaya ve Başkent) bir araya geldiği tek girişim olma özelliğini taşıyor. Ekopark'ın 2 yıl içinde tamamlanması planlanan ve 9 milyon TL'ye mal olacak 5 bin metrekarelik ilk etap binasında, 75 firma Ar-Ge faaliyetlerinde bulunacak. Ekoparkta Ar-Ge alanlarının yanı sıra laboratuvarlar, eşleştirme ve bilgi merkezi ile kütüphane, konferans ve sergi alanı, müze ve konuyla ilgili kamu temsilcilikleri bulunacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi Erkan İbiş Türkiye Ekopark Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title