Haberler

Türkiye'nin İlk "Uygulamalı Doğa Eğitim Merkezi" Kurulacak

ŞAHİN OKTAY / HALİL İBRAHİM TAŞEL - Kocaeli'de orman içine kurulacak Türkiye'nin ilk uygulamalı doğa eğitim merkezinde, 550 metre uzunluğunda ve 7 metre yükseklikteki yürüyüş parkurunda gezen vatandaşlar, aşağıdaki yaban hayvanlarını izleyebilecek.

Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çiziminin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) desteğiyle yapıldığını belirtti.

Kocaeli'nin bir sanayi üssü olmasına rağmen sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ve bozulmamış doğal dokusu ile özel bir şehir olduğunu belirterek, kentin bu zenginliğini öne çıkarmak adına "Tabiatı Tanıma Uygulamalı Eğitim Merkezi" projesini hazırladıklarını söyledi.

Tabiat ile uyumlu mekanlar inşa ederek biyolojik çeşitlilik ve önemi hakkında halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Alğan, şöyle konuştu:

"İnsanlara doğayı ve yaban hayvanlarını sevdirmek istiyoruz. Bizim açacağımız merkezin Avrupa'da örnekleri var ama Türkiye'de başka bir örneği yok. Bu proje hayata geçtiğinde Türkiye'de bir ilk olacak. İnsanların orman içinde, yaban hayvanlarının dolaştığı bir ortamda 7 metre yükseklikte gezmesini sağlayarak onlara doğa eğitimi vereceğiz. Yaralı karacaları iyileştirdikten sonra bu alana bırakacağız. İnsanlar burada yaban hayvanlarının içinde dolaşacak."

"Hedef grup ilkokul öğrencileri"

Alğan, Türkiye'nin ilk uygulamalı tabiat eğitim merkezi projesinde hedef grubun ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri olduğuna dikkati çekerek, bunun yanında biyolojik çeşitlilik ve yaban hayatı ile ilgilenen, doğal hayatla iç içe bir mekan arayışında olan üniversite öğrencileri ile eğitimciler, akademisyenler ve toplumun her kesiminden bireylerin bu projeden yararlanmasını istediklerini belirtti.

Burada Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yapacakları çalışma kapsamında kentte bulunan bitkilerin tohumlarını saklayıp, üretimini yapacaklarını anlatan Alğan, akademisyenlerin de çocuklara laboratuvarda eğitim vereceğini kaydetti.

Alğan, projenin 1,5-2 milyon liralık bir maliyeti olduğunu dile getirerek, merkezin inşaatını 2015'in sonlarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün İzmit'teki 20 dönümlük fidan sahasında inşa edilecek merkezde, sergi ve konferans salonu, similasyon merkezi, uygulama laboratuvarı, çocuk oyun alanları, eğitici bahçe oyunları bölümü de bulunacak. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

marmara türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title