Haberler

Türkiye'nin İlk Türk Okçuluğu Ormanı Karaman'da Kuruldu

Güncelleme:

Karaman'da bulunan Türkiye'nin ilk geleneksel Türk okçuluğu ormanı ziyaret edildi. Karaman Valisi Koca, "Türkiye'de ilk geleneksel Türk okçuluğu ormanı Karaman'da Karadağ'da kurulmuştur" dedi.

Karaman Valisi Murat Koca, Karadağ'da Madenşehri köyünde bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Geleneksel Türk Okçuluğu ormanında incelemelerde bulundu.

Vali Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda Karaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kurulan bu ormanın Türkiye'de başka bir örneğinin bulunmadığını söyledi.

Ormanda iki farklı tür fidanın dikildiğini ifade eden Koca şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilk geleneksel Türk okçuluğu ormanı Karaman'da Karadağ'da kurulmuştur. Bu ormana kara çam ve tatarakçı fidanı dikildi. Bunun sebebi de Türk okçuluğunda yay tatarakçı ağacından yapılırken, ok ise kara çamdan yapılmaktadır. Şu anda bu ormanın Türkiye'de başka bir örneği bulunmamaktadır. Türk Okçuluğunu Türkiye'de yürüten dernek tarafından bu orman devamlı olarak gündeme getirilmektedir. Bu ormandaki fidanlar tamamen yetiştiğinde geleneksel Türk okçuluğunun ihtiyacı olan kaliteli ham madde ihtiyacına cevap verecek."

Kaynak: AA / Yerel

Murat Koca Karadağ Karaman Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title