Haberler

Türkiye'nin İlk "Tıp Mühendisleri" Eğitime Başlayacak

Türkiye'de ilk kez KBÜ'de açılan "Tıp Mühendisliği Bölümü''ne, en yüksek MF 4 puanına sahip 144 aday kabul edilecek KBÜ Rektörü Uysal: "Ülkemizin ilk tıp mühendisi olacak 144 öğrenci, mühendislik ilkeleri, tıbbi cihazlar, biyo malzemeleri, teşhis ve tedavi aletleri, tıp ve biyoloji alanında ihtiyaç olan teknolojileri tasarlamayı, geliştirmeyi ve test etmeyi 4 yıl süreyle öğrenecek"

AHMET ÖZLER - Türkiye'de bu yıl ilk kez Karabük Üniversitesinde (KBÜ) açılan "Tıp Mühendisliği Bölümü"ne, MF-4 puanıyla tercih yapanlar arasından en yüksek puana sahip 144 aday alınacak.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıp mühendislerine ihtiyaç olduğunu belirlediklerini,  eksikliği gidermek için YÖK'ün onayıyla söz konusu bölümü açtıklarını söyledi.

Tercih kılavuzunda açtıkları bölüm için alan ayrıldığnı kaydeden Uysal, "Bu yıl ilk olduğu için 144 kontenjanla sınırlandırdık. Bunların yarısı ikinci öğretim olacak. Bölümde akademisyen sıkıntımız yok. Kabul edeceğimiz ve ülkemizin ilk tıp mühendisi olacak 144 öğrenci mühendislik ilkeleri, tıbbi cihazlar, biyo malzemeleri, teşhis ve tedavi aletleri, tıp ve biyoloji alanında ihtiyaç olan teknolojileri tasarlamayı, geliştirmeyi ve test etmeyi 4 yıl süreyle öğrenecek" diye konuştu.

Tıp mühendislerinin makine, bilgisayar ve elektrik-elektronik mühendisleri ile koordineli çalışacaklarına dikkati çeken Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bölümü tercih edecek adaylar, bir yıl İngilizce hazırlık okuyacak. Medikal alanındaki gelişmeler ve daha kaliteli bir yaşam beklentisi tıp mühendisliğini popüler yapacak. Tıp mühendisliğinden mezun olacaklar hem tıp mühendisi hem de mühendisliğin diğer dallarını bitirmiş olacak. Bu bölüme yoğun talep olacak. Mezun olanların iş garantisi olacak." - Karabük

Kaynak: AA / Sağlık

Burhanettin Uysal Karabük Türkiye Sağlık Haberler

500

Yorumlar (1)

UFUK DOĞANAYmobilWeb@haberler.com:

Ben bu mesleği çok seviyorum. Bu milletin sağlık ve teknoloji konusunda yapacağı çok şey olduğunu düşünüyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title