Haberler

Türkiye'nin İlk Süt Sağım Platformu Seydişehir'e Açıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Ortakaraören beldesinde Türkiye'de ilk olan 12 başlık koyun süt sağım platformu açıldı.

Açılışa Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, İl Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bilal Ünal, Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök, Yalıhüyük İlçe Tarım Müdür Vekili Binol Ünal, İlgün Süt Sağım Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Başak İlgün, Kesecik Belediye Başkanı Abdullah Ünver AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, sivil toplum kuruluşu başkaları, işletme sahipleri ve davetliler katıldı.

Tesisin açılış konuşmasını yapan işletme ortaklarından Yusuf Beyaz, "İlgün Süt Sağım Sistemlerinin oluşturduğu bu sistem Türkiye'de il ve otomatik bir sisteme sahiptir. Çabet hayvancılık tesisimizde İvesi ırkı koyunlarla beraber toplamda 870 adet küçükbaş hayvanımız var. Bunların 560 tanesi anaç koyundur. Çiftliğimize Süt Sağım Tesisini kurduk. Bu tesiste 12 küçükbaş hayvanımızın otomatik olarak sütü sağılacak ve hijyenik olarak depolanacak. Bu sistemin maliyeti 45 bin TL. Bunu biz yüzde 50 hibe destekli şekilde aldık. Bu platformla birlikte ekonomik kalkınmayı hedefliyoruz. Küçükbaş hayvancılığın öncüsü olmak istiyoruz. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederim" dedi.

Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök ise, "Ortakaraören ilkleri yaşıyor. Belediyecilik sadece altyapı ve üst yapı hizmetlerini gerçekleştirmek değildir. Belediyeciliğin bir yanı da müteşebbisin önünü açmaktır. Müteşebbislerimizin her zaman yanındayız, destekçisiyiz. Belediye olarak 50 bin hektarlık alanı hayvancılığa açtık. Bu alanda 10 binden fazla büyükbaş ve 5 bin civarında da küçükbaş hayvan yetiştiriyoruz. Hayvancılıkta bölgenin iletişimi durumundayız. Göreve geldiğimizden bu yana sulu tarımı 20, 25 hektar alana çıkarttık. Yerel yönetim olarak işletmecilerimizin önünü açıyoruz. Kasabamızdaki okulda Türkiye'de ilk olan 'Hayan Yetiştiriciliği' bölümünü açtık" diye konuştu.

"Ovada buğdayla koyun gerisi oyun" diyen İl Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bilal Ünal, "Seydişehir'de hayvancılığa büyük yatırımlar yaptık, desteklemelerde bulunduk. Seydişehir 5 milyon TL destekleme aldı. Bu paranın 3 milyon TL'si sadece hayvancılık için verildi. Seydişehir'de şu anda 34 binin üzerinde büyükbaş hayvan yüzde 100 artışla da 45 bin civarında da küçükbaş hayvan var. Bu rakamlar gösteriyor ki küçükbaş hayvancılıkta ibre yukarı çıkıyor, ekonomik veriler artıyor" şeklinde konuştu.

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel ise, "Bu platformun tanıtımını çok önemsiyoruz, çok modern bir tesis. Yerli üretim tarım ve hayvancılığı kolaylaştırıyor. Bu projede emeği olan İlgün Süt Dağıtım Sistemlerini, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ve işletmeciyi şükranla kutluyorum" dedi.

Tarım Meslek Lisesi ihalesi hakkında da bilgi de veren Kaymakam Sonel, "12 milyon TL'ye Tarım Meslek Lisesi ihale edildi. Bu yöre bereketli topraklar üzerine kurulu. Bu lisemize katkıda bulunan Sayın Hüseyin Nacır'a, Milletvekili Harun Tüfekci'ye teşekkür ederim. Her türlü yatırımlarda Seydişehir ailesi olarak kapımız açık, yardımcı olmaya hazırız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortakaraören Seydişehir Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title