Haberler

Türkiye'nin İlk Şehir ve Düşünce Dergisi

Güncelleme:

Esenler Belediyesince kurulan Şehir Düşünce Merkezi, aynı adla akademik bir dergi çıkararak bir ilke daha imza attı.

Esenler Belediyesi, Esenler'in ideal kent kimliğine sahip olmasına katkı sağlamak ve tarihe konu olacak alanlarda çalışmalar yaparak şehir için "ortak akıl" oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan Şehir Düşünce Merkezi, aynı adla Şehir ve Düşünce Dergisi'ni Esenlerliler ile buluşturdu. Şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek ve kent meselelerine yaklaşırken geleneğin birikimi ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak amacıyla hayata geçirilen Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nin dergisi de çıktı. Alanında uzman isimlerin ideal şehir üzerine düşüncelerinin yer aldığı "Şehir ve Düşünce Dergisi" Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Esenler'in ideal kent kimliğine sahip olmasına katkı sağlamak için Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından hazırlanan derginin önsözünde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şehre dair fikri olan herkesi bu çalışmaya katkı yapmaya davet ediyor. Dergi, ilk sayısında "İdeal Şehir Nedir?" sorusuna cevap arıyor. Tükiye'nin önde gelen akademisyenlerinin, "Turgut Cansever ve Yeni Şehirler Projesi", "Silüet ve İzlenimler", "Şehir ve Müzik" gibi ideal kent üzerine çeşitli görüş ve makalelerinin yer aldığı derginin Genel Yayın Yönetmenliği'ni Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı yapıyor.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Sadettin Ökten, Prof. Dr. Korkut Tuna, Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı'nın katıldığı "İdeal Şehir" üzerine yapılan dosya toplantısına da geniş yer verilen dergide, İzmir'in Ödemiş ilçesi Birgi kasabası da "İnsana Dost Şehir Birgi" başlığı ile Genar Başkanı İhsan Aktaş imzasıyla tanıtılıyor.

Mayıs ayında ilk sayısı yayımlanan ve türü itibariyle aktüel-hakemli dergi olma özelliği taşıyan "Şehir ve Düşünce Dergisi"nin ilk sayısı, Türkiye genelinde başta üniversiteler, mimarlık fakülteleri, üniversitelerin sosyoloji bölümleri, şehir yazarları ve akademisyenler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları başta olmak üzere şehir ile ilgili tüm kişi, kurum ve kuruluşlara posta ile gönderildi. Bu alanda çalışanlar için iyi bir başvuru kaynağı olma özelliği taşıyan dergi, 4 ayda bir okuyucusuyla buluşacak. Çeşitli fotoğraflarla görsel açıdan zenginleştirilen, 105 sayfadan oluşan ve tamamı kuşe kâğıda baskılı "Şehir ve Düşünce Dergisi"nin ilk sayısı Esenler Belediyesi'nden, belediyenin ek hizmet binalarından, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nden, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)'nden ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mazhar Bağlı Türkiye Esenler Birgi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title