Haberler

Türkiye'nin İlk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi Açıldı

Türkiye'nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi Aksaray'da düzenlenen törenle açıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 27 bin engelli sporcunun olduğunu söyledi.

Engellilerin müsabakalar öncesi rahat etmeleri için imkanların geliştirilmesi gerektiğini aktaran Ataklı, "Engelli kardeşlerimiz kendilerini ifade edebilme adına spor yapmak durumundalar. Bizlerin de onlara spor yapabilecekleri ortamları hazırlaması gerekiyor" diye konuştu.

Engelli sporcuların müsabaka öncesi gittikleri yerlerde sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Ataklı, şunları kaydetti:

"Engelli sporcularımız, daha önce değişik vesilelerle gitmiş oldukları yarışmalarda otel ve başka konaklama yerlerinde kalıyorlardı. Bu kaldıkları yerler, maalesef rahat edecekleri mekanlar değildi. Burada yapılan tesis, tamamen engelli sporcularımıza tahsis edilen ve onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilecek niteliktedir. Engellilerin spor faaliyetlerinin çoğunu Aksaray'da gerçekleştirmelerini istiyoruz. Onlara ev sahipliği yaparak, en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz."

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ise her vatandaşın eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini belirterek, "2002 yılından itibaren ülkemizde engelliler adına yaşanan değişim ve dönüşüm, zihinlerdeki bütün engelleri kaldırmak adına çok önemliydi. Açılışını yaptığımız merkezle beraber çok değerli sporcularımız, ülkemize en iyi şekilde hizmet edecek. Türkiye'nin her tarafından gelen sporcu kardeşlerimiz sunulan fırsatlar sayesinde hazırlanıp, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edebilme imkanı bulacak" diye konuştu.

Çetin: "Avrupa ve dünya ülkelerinin çoğunda yok"

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin de tesisin engelli sporcuların motivasyonunu arttıracağına dikkati çekti.

"İçinde bulunduğumuz kamp eğitim merkezi, Avrupa ve dünya ülkelerinin çoğunda yok" diyen Çetin, merkez sayesinde engelli sporunun Türkiye'de yaygınlaşacağına işaret etti.

Çetin, engelli sporcuların son yıllarda uluslararası yarışmalarda önemli başarılar elde ettiğini anımsatarak, "İnanıyorum ki bu tesislerde yapılacak çalışmalarla 2016 yılında düzenlenecek olimpiyatlarda engelliler birçok branşta altın madalya alarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir" dedi.

Konuşmaların ardından, merkezin açılışı yapıldı.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve engelli sporcular katıldı.

Türkiye'nin ilk paralimpik hazırlık merkezi

Dağılgan Spor Kompleksi'nde açılan ve 80 yatak kapasiteli merkez, Türkiye'nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi olma özelliğini taşıyor.

Engelli sporcuların hazırlanmasında katkı sunacak merkezde bir yemekhane, revir, konferans salonu, sauna, 2 engelli asansörü, mini buzdolabı, internet ve dinlenme salonu bulunuyor.

Avrupa ve Asya ülkelerinden de kamp talebi alan merkez, bedensel, görme ve işitme engelliler ile özel sporcuların Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlanmasına ev sahipliği yapacak.

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Çetin Aksaray Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title