Haberler

Türkiye'nin İlk MHP'li Kadın İlçe Başkanı Adayı Gümüşhane'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özener, Türkiye'de bir ilke imza atarak 8 Nisan'da yapılacak olan Merkez ilçe başkanlığı seçimleri için aday oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özener, Türkiye'de bir ilke imza atarak 8 Nisan'da yapılacak olan Merkez ilçe başkanlığı seçimleri için aday oldu.

Parti binasında İl Başkanı Orhan Mazman, ailesi ve parti yöneticileri ile Merkez İlçe başkanlığı adaylığını açıklayan Nurgül Özener, 2 yıl boyunca MHP İl Kadın Kolları Başkanı olarak davasına karınca kararınca katkı koymaya çalıştığını söyledi.

MHP'nin kadınlara "Anadolu yaylasının solmayan çiçekleri" anlayışıyla baktığının altını çizen Özener, Gümüşhane siyasetine bir yenilik ve farklılık getirmek istediklerini, MHP adayı olarak sadece kongre delegelerinin değil, MHP'nin bütün üyelerinin desteğini beklediğini ifade etti.

Kararı almasına neden olan sebepleri açıklayan Özener, "MHP Gümüşhane'de bir yenilik, farklılık oluşturmak adına aday oldum. Zaten 2 yıldır İl Kadın Kolları başkanlığı görevini yürütüyordum. Kadın etkinliğini Gümüşhane'de arttırmak, kadınların da siyasetin içerisinde olabileceğini göstermek için karar verdim" dedi.

Adaylığı sürecinde ailesinin nasıl bir tepki gösterdiği sorusunu da cevaplandıran Özener, eşi ve çocuklarının kararını sonuna kadar desteklediğini belirterek, "MHP'de kadın-erkek ayrımı söz konusu değil. Bir kadın olarak da bu işi götürebileceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

KONGRELERE KIŞ ENGELİ

Toplantıda bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Orhan Mazman ise, Ocak ayında başlayan kongre takvimlerine ağır kış şartları nedeniyle Parti Genel Merkezinin de izni ile 45 gün ara verdiklerini söyledi. Mazman, 22 Mart tarihinde Şiran, 23 Mart tarihinde Köse, 24 Mart tarihinde Kelkit ve 8 Nisan tarihinde de merkez ilçe kongresini yaparak il kongresinin altyapı ve hazırlıklarını bitirmiş olacaklarını belirterek, il kongresinin de muhtemelen Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade etti.

MHP'de 2 yıldır İl Kadın Kolları Başkanlığını yürüten Nurgül Özener'in adaylığının hem Gümüşhane'de hem de parti Genel Merkezi nezdinde büyük bir heyecanla karşılandığını ifade eden Mazman, "Genel Merkezimiz bu konuda demokrasinin bütün şartlarının işletilmesini ön şart koşarak bizlere, 'Biz çok heyecan duyduk. İnşallah Gümüşhane'de MHP'li delegeler de bu heyecanı duyarlar' diyerek bizlere iyi niyetlerini bildirdi. Biz Nurgül Özener hanımı Gümüşhane siyaseti ve Türkiye siyaseti istisnası olarak destekliyor ve kendisine elimizden gelen katkıyı koyacağımızı da bildiriyoruz" diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi ORHAN MAZMAN Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title