Haberler

Türkiye'nin İlk Kültür Bakanı Halman'ın Vefatı

Halman için görev yaptığı Bilkent Üniversitesinde tören düzenlendi.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman için görev yaptığı Bilkent Üniversitesinde tören düzenlendi.

Halman'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı, TBMM'deki törenin ardından Bilkent Üniversitesine getirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde düzenlenen törene, Halman'ın ailesi ve yakınları ile üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Doğramacı, Rektör Prof. Dr. Abdullah Atalar, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, meslektaşları ve öğrencileri katıldı.

Ali Doğramacı, Halman'ın sevgisinden, ilgisinden, bilgisinden yararlanan farklı görüş ve yaşam tarzından pek çok kişinin onun etrafında bir araya geldiğini belirtti. Doğramacı, Halman'ın bu saygı ortamını gerçekleştirmek için çalıştığını, onun fikirlerinden yararlananların ruhunu yaşatacaklarını bildirdi.

Kızı tiyatro sanatçısı Defne Halman ise babasının bir şiirini paylaştı ve Halman'ın en sevdiği işi yaparken, en sevdiği insanlarla yaşamını yitirdiğini söyledi.

Meslektaşları ve öğrencileri de Halman'ı anlatan konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından Talat Sait Halman'ın cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

Halman'ın cenazesi, yarın öğleyin Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ali Doğramacı Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title