Haberler

İlki Başardı, Türkiye'nin İlk Kadın Sivil Helikopter Pilotu Oldu

Güncelleme:

TUSAŞ Uçuş Okulu'nun 101. öğrencisi olan 24 yaşındaki Semin Öztürk, Türkiye'nin ilk kadın sivil helikopter pilotu oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uçuş Okulu'nda Özel Helikopter Pilot Yetiştirme Kursu'nu başarıyla tamamlayan Semin Öztürk, Türkiye'nin ilk kadın sivil helikopter pilotu unvanını aldı.

24 YAŞINDA

TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, verilen eğitimlerin ardından, 24 yaşındaki Türkiye'nin en genç ve sivil, kadın akrobasi pilotu Öztürk'e mezuniyet belgesi TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı tarafından verildi.

İLK LİSANSLI SİVİL KADIN HELİKOPTER PİLOTU

TUSAŞ Uçuş Okulu'nun 101. öğrencisi Öztürk, TUSAŞ tarafından verilen belge ile Türkiye'nin ilk lisanslı sivil kadın helikopter pilotu oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Muharrem Dörtkaşlı Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Rıdvan Şimşek (Ankara-Keçiören):

''Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. ''

15
4
yanıtYanıtla
AAA:

Bende f16 lari kaldirmak isterdim suriyeyi yerle bir edip sonra yunan hava sahasina girip onlarida yerle bir edip sonra ermenileri sonra ruslari ohh ne guzel olurdu

3
4
yanıtYanıtla
Laz Kızı:

Kusura bakmayın ama ne kadar Abaza Varmış burda ya. . Ne pislik ne terbiyesiz insanlar var. Habere haber olduğu için bakmayan o kadar beyinsiz var ya. . . . yok şöyle olmaz yok böyle olmaz bilmeme ne. . . Aklınızı başınızda olsun . . . Bu arada Helal olsun kardeşim . . . . Bir Kadın olarak guru guydum. . . .

5
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title