Haberler

Türkiye'nin İlk Çizgi Sinema Filmi "Ayas" 22 Kasım'da Vizyona Girecek

Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi "Ayas", 22 Kasım'da vizyona girecek.

Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi "Ayas", 22 Kasım'da vizyona girecek.

Düşyeri Çizgi Film Stüdyoları'ndan yapılan açıklamaya göre, okul öncesi yaş grubu için tasarlanan çizgi film kahramanı Pepee'nin yaratıcısı Ayşe Şule Bilgiç imzası taşıyan "Ayas", seyirciyle buluşacak.

Çizgi film ve canlandırma stüdyosu Düşyeri'nin, BKM Film ile birlikte hazırladığı "Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi" özelliği taşıyan "Ayas", ilkokul çağındaki çocuklara hitap edecek.

Öğrencilerin algısını doğru etkilemek, duygu ve düşüncelerini yakından anlayabilmek için pedagogların danışmanlığında hazırlanan film, 75 kişiden oluşan ekibin 3 yıllık emeği ile ortaya çıktı.

Senaryosunu Ayşe Şule Bilgiç'in yazdığı, müziklerini Kıraç ile Nevzat Yılmaz'ın yaptığı film, 6 yaşındaki "Ayas"ın hayatından bir bölümü yansıtıyor.

İstanbul'un farklı semtlerinin çizgi olarak beyaz perdeye aktarıldığı filmde, "Ayas"ın yaşadığı apartman dairesinden Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü ve Galata Kulesi aynı karede görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ayşe Şule Bilgiç İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title