Haberler

Türkiye'nin İlk Caferi Vakfı Darıca'da Kuruldu

Türkiye'nin ilk Caferi Vakfı, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kuruldu.

Türkiye'nin ilk Caferi Vakfı, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kuruldu.

Darıca ilçesinde 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Ehlibeyt Derneği, vakfa dönüştürüldü. Türkiye'deki ilk ve tek Caferi Vakfı olma özelliğini taşıyan TURCAF'ın yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla vakfın amaçlarını anlattı.

Türkiye Caferi Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar, sadece Darıca'da 10 bin, Türkiye'de ise 3 ila 5 milyon arasında Caferi vatandaşın bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin ve Türk toplumunun demokratik, sosyo-ekonomik, eğitim-öğretim, sağlık ve kültür düzeyinin yükselmesi, toplumda sosyal barışın sağlanması, ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek maddi ve manevi yardımlarda bulunması, fikir alışverişi ve fertler arasında koordinasyonu sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Darıca'da 2006 yılında bir apartman dairesinde yola çıktıklarını anlatan Utar, 7 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını ve şu anda vakfa ait 4 katlı 2 bin metrekarelik bir kültür merkezinde hizmet verdiklerini kaydetti.

Faaliyet alanlarını oldukça geniş tuttuklarını söyleyen Utar, "Kur'an ve okuma-yazma kursları, KOMEK ile meslek kursları, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler, her yıl Aşura ve şehitleri anma etkinliği düzenliyor, maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım ve burslar veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki Caferilere eğitim verebilmek için de Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Utar, "Şu anda eğitim için ne yazık ki ya İran ya da Irak'a gidiliyor. Oysa Türkiye'deki Caferilerin burada eğitim alması gerekiyor. Bunun için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Dernekten vakfa dönüştükten sonra faaliyet ve hedeflerini büyüttüklerini kaydeden Utar, merkezi Darıca'da olan vakfın yakında Caferilerin yoğun yaşadığı Kars-Iğdır'da şube açmayı hedeflediğini ifade etti.

Toplantıya vakfın başkan yardımcısı Ali Rıza Utar ve Dr. Atakan Özkan, Genel Sekreter Hasan Apaydın, yönetim kurulu üyeleri Sait Yağcı, Murteza Tevekkuli, Azerbaycan'dan tiyatro çalışmaları için gelen Rasim Memmedov ve basın sözcüsü Derya Akbaba katıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Darıca Politika Güncel Haberler

title