Haberler

Türkiye'nin İlk Başörtülü Futbol Hakemi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Ekim ayında kadın futbolcu ve hakemlerin başörtüyle maça çıkmasına izin verdiği kararın ardından, Türkiye'de ilk kez bir başörtülü kadın hakem Afyonkarahisar'da maç yönetti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Ekim ayında kadın futbolcu ve hakemlerin başörtüyle maça çıkmasına izin verdiği kararın ardından, Türkiye'de ilk kez bir başörtülü kadın hakem Afyonkarahisar'da maç yönetti.

Afyonkarahisar'da hafta sonu U-15 Ligi'nde Demirspor'la Sandıklıspor arasında Atatürk Spor Tesisleri 3 No'lu sahada oynanan maçta, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Buhra Yurdakul, başörtüsüyle görev yaptı. 2013 yılında katıldığı hakem kursu ardından Herkes İçin Futbol (HİF) hakemi olarak çıktığı ilk maçında yan hakemlik yapan Yurdakul, Türkiye'de ilk kez başörtüsüyle maç yöneten hakem oldu.

SİYAH BAŞÖRTÜSÜ TAKTI

Uzun kollu hakem forması tercih eden Buhra Yurdakul, siyah hakem formasıyla aynı renk başörtüsü taktı. Şortunun altına yine siyah tayt giyen Yurdakul, maç öncesi futbolcuların kramponlarını ve kale ağlarını kontrol ettikten sonra görev yerine geçti. Sakin geçen maçta başarılı bir performans sergileyen Yurdakul, pozisyonları dikkatle takip etti. Maç, Demirspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

"1 YILDIR BEKLİYORDUM"

İlk kez görev aldığı maçın kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Buhra Yurdakul, Türkiye'de bir ilk olmaktan da mutluluk duyduğunu belirtti. Hayallerinin gerçek olduğunu aktaran Yurdakul, "1 yıldır bekliyordum, sonunda bu kararla sahaya çıkabildim. Çok mutluyum. Hayalleri olan insanlar vazgeçmesin. Benim hayallerim gerçek oldu" dedi.

Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, FIFA'nın kararının ardından Yurdakul'a görev verdiklerini, hoşgörünün her yerde olduğu gibi futbolda da olması için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Mehmet Aydın'ın yönettiği maçta, diğer yan hakemlik görevini de yine bir kadın üstlendi. Yan hakem Hatice Usanmaz maçta başı açık görev yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun HİF hakemi uygulamasında başarılı sonuçlar alan hakemler, 2 yıl içinde il hakemi olma hakkı kazanabiliyor. Buhra Yurdakul da başarısını sürdürmesi halinde il hakemliğine yükselebilecek. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Mustafa Kemal Atatürk Sandıklıspor Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

CanmobilWeb@haberler.com:

Hahahaha:

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title