Haberler

Türkiye'nin Filistin'e Yardımları

Türkiye'nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Sarnıç: "Türk hükümeti, Filistin halkına yıllık 70 milyon dolar yardım yapıyor"

Türkiye'nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, ülke olarak, Filistin'e yıllık 70 milyon dolar yardım yapıldığını söyledi.

Nablus kentinin güneydoğusundaki Akraba beldesine yaptığı ziyaret sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sarnıç, Türk hükümetinin Akraba belediyesine, bazı tesislerin gelişimi için yardım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Beldedeki bir parka "İstanbul Park" adının verileceğini kaydeden Sarnıç, Türkiye'nin Filistinliler'in yanında olduğunu, İsrail tarafından engellenen Gazze'ye elektrik sağlayacak Türk gemisinin bölgeye ulaşması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Akraba beldesinde Filistinli çiftçilerle zeytin toplamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarnıç, "Türk hükümeti, Filistin halkına yıllık 70 milyon dolar yardım yapıyor. Hükümet, İsrail işgalinden kurtulmak için Filistin'in yönelimlerini destekliyor" dedi.

Akraba Belediye Başkanı Eymen Beni Fadl da Sarnıç'tan bazı taleplerde bulunduklarını, Büyükelçi'nin de inceledikten sonra gerekli yardımları yapma sözü verdiğini aktardı.

Fadl, Sarnıç'ın, Yanun, Hırbet et-Tavil ve Mecdel köylerini ziyaret ettiğini, bölge sakinlerinin, sıkıntı ve ihtiyaçlarını dinlediğini kaydetti.

Filistin-Türk Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Cevher de Akraba'da bazı projeleri hayata geçirmek istediklerini söyledi.

- İHH Gazze'de 2 bin gıda kolisi dağıttı

Öte yandan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gazze'de 2 bin gıda kolisi dağıttı.

Kumanyaları Gazze'deki hayır kurumlarına teslim eden yetkililerden Mahmut Şerfa, Gazze'de savaş nedeniyle evleri yıkılan ve zarar gören mağdur Filistinliler'e yardım etmek amacıyla 2 bin gıda kolisi dağıttıklarını belirtti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın ara buluculuğunda yürütülen görüşmelerde 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı. - Nablus

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title