Haberler

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Kenti" Daha Fazla Turist Bekliyor

TUNCAY BEKAR - Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere tarihi ve kültürel varlıklarıyla turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Forbes Dergisince Türkiye'de yapılan "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler Araştırması"nda birinci seçilmesi, kentte sevinçle karşılandı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in sahil kentlerinden bir olan ve 4 bin yılı aşkın tarihi bulunan Trabzon'un tarihi geçmişi, kültürel dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra bir sanat ve spor kenti olduğunu ifade ederek, bir süre önce Türkiye'nin en temiz ili seçilen kentin, güvenlik açısından da ülkenin en güvenli şehirlerinden birisi olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda aldığı yatırımlar ile her geçen gün yıldızı parlayan Trabzon'un, kısa süre önce dünyaca ünlü Forbes Dergisi tarafından Türkiye'de yapılan "İş Yapmak ve Yaşamak için En İyi Kentler" araştırmasında ilk sırada göstermesinin kentin valisi olarak kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Öz, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler arasında yer almak için bazı kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. Bunların başında güvenlik, eğitim, sağlık, ulaşım, yeşil alan, içilebilir ve tüketilebilir temiz su yeterliliği,hava kalitesi gibi konular sıralanabilir" diye konuştu.

Öz, en yaşanılabilir kent seçilmesinde Trabzon'un Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı'nda Türkiye'deki 15 cazibe merkezinden biri olmasının da önemli kriterler arasında yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

" Trabzon'un böyle bir unvana sahip olması ulusal, uluslararası platformlardaki tanıtımında önemli rol oynayacak ve kentin turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Bu unvan, son yıllarda aldığı yatırımlar ve yapmış olduğu kalkınma hamleleri ile her geçen gün yıldızı parlayan Trabzon'un ulusal ve uluslararası düzeyde gelişmesine ve kalkınmasına da katkı yapacaktır. Bu ve buna benzer değerlendirmeler ve imaj, ilimizin yatırım ortamını ve cazibesini geliştirecektir. Aynı zamanda iç ve dış turizmde tanınırlık ve ziyaretçi sayısı açısından olumlu katkıları olacaktır."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon'un daha önceki yıllarda da Türkiye'de en yaşanılabilir kentler arasında olduğunu anlatarak, "Forbes Dergisi'ne göre Trabzon, Muğla ve Eskişehir, Türkiye'de iş yapılabilmesi ve yaşanılabilirlik açısından öne çıkan kenttir" dedi.

" Trabzon'un en yaşanılabilir kent seçilmesi tesadüf değildir"

Trabzon'un Forbes Dergisi'nin araştırmasında birinci seçilmesinde Trabzonluların kentlilik bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket etmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, "Tüm hemşehrilerimizle, sivil toplum örgütlerimizin ve meslek odalarımızın tümüyle iftihar ediyoruz. Bu başarıyı, Trabzonumuzun 18 ilçesiyle, sokağını temizleyen işçimizden, hukukçumuza kadar tümünün ortak çalışmasının sonucu olarak görüyoruz. Forbes Dergisi'nin Trabzon'u, Türkiye'de en yaşanılabilir kent seçmesi tesadüf değildir" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, derginin araştırmasında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ile uluslararası kriterlerin esas alındığını anlatarak, "Forbes Dergisi'nde ifade edildiği gibi kültür ve sanatına kadar sosyal yaşantısına kadar AB ile ilgili süreçlere uyum sağlayabildiği yönleriyle yine AB fonlarından tüm kriterlerin ele alınmasıyla Trabzon ön plana çıkmış durumda. Bu başarıya yürüdüğümüzü biliyorduk. Bu sevincin yanı sıra önemli teyakkuz hali de oluyor bizde. Gecemizi gündüzümüze katıp yerel yönetim olarak gayret ve projelerimizi gerçekleştirmemiz için önemli adımlar atıyoruz"

Türkiye'de 2 yıl önce Türkiye'nin en temiz ili seçilen Trabzon'u 2023'e kadar dünyanın ilk on kenti arasına sokmak için çalıştıklarını ve bunun için dev adımlar attıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Trabzon'un Türkiye'nin en yaşanılabilir kenti seçilmesinde bu tür etkenlerin de olumlu katkıları olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Avrupa Birliği Trabzon Forbes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title