Haberler

Türkiye'nin En Uzun Sahil Şeridinde Tarih ve Doğa Yolculuğu

Bin 400 kilometrelik kıyı bandı ile Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip Muğla, Knidos, Lagina, Kaunos, Stratonikeia, Tlos, Lasos antik kentlerinin de aralarında bulunduğu ören yerleri ile ziyaretçileri tarih ve doğa yolculuğa çağırıyor Kültür ve Turizm Müdürü Özer: "Diğer turizm yerlerinden farklı.

DURMUŞ GENÇ - Bin 400 kilometrelik kıyı bandıyla Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip Muğla, Knidos, Lagina, Kaunos, Stratonikeia, Tlos, Lasos antik kentlerinin de aralarında bulunduğu ören yerleri ile ziyaretçileri tarih ve doğa yolculuğa çağırıyor

Muğla kıyılarındaki masmavi sularda yapılan mavi yolculuk, tatil için bölgeyi tercih eden turistlerin öncelikleri arasında yer alıyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mavi yolculukta bazı tur şirketleri, Bodrum, Fethiye, Datça, Köyceğiz, Marmaris, Gökova, Sedir Adası'nın koylarını kapsayan günübirlik turlarla ziyaretçileri cezbediyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın deniz turizmiyle her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olduğunu söyledi. Muğla'daki koylarda yapılan mavi yolculuğun turistlerin ilk tercihleri arasında yer aldığını belirten Özer, "Diğer turizm yerlerinden farklı olarak Muğla bölgesinde bin 400 kilometrelik sahil bandının olması, 195 koyunda mavi tur ile günü birlik turlarla yapılan mavi yolculuk, ziyaretçilere eşsiz tatil ve gezi olanağı sunuyor. 195 koyda geceleyen yerli yabancı binlerce yat bulunuyor" dedi.

15 bin yatak kapasiteli yat

Özer, 23 bakanlık ve belediye belgeli tesislerdeki marinalarda yaklaşık 15 bin yatak kapasiteli yat bulunduğuna dikkati çekerek, bu yatların günübirlik ya da mavi yolculuğa çıkarak çok yoğun şekilde deniz trafiği oluşturduğuna değindi.

Muğla'nın diğer turizm bölgelerinden farklı olarak deniz turizminde farkını ortaya koyduğuna işaret eden Özer, "Muğla'da mavi yolculukta Bodrum, Gökova, Fethiye, Hisarönü Körfezi, Marmaris, Dalyan, Göcek en fazla kullanılan rotalar" diye konuştu.

Bölgedeki koyları en çok İngiliz, Fransız, İtalyan, Hollandalı, Alman, ABD'li, İsrailli ve Belçikalı turistlerin ziyaret ettiğini anlatan Özer, şöyle devam etti:

"Bunun dışında yine bölgemizde günübirlik tur yapan teknelerimiz var. 450'nin üstünde teknede hergün binlerce kişi günü birlik teknelerle bu turları yapabiliyorlar. Bu çok farklı bir etkinlik. Karadan denize bakmak yerine, denizden karaya bakarak ve tatilini denizde geçirmek suretiyle yapılan bir turizm çeşitliliği. Bu yönüyle bölgemizde her geçen yıl, hem mavi yolculuk hem de günübirlik tur teknesi anlamında turizm faaliyetine katılan sayısı artmakta."

Denizden ören yerlerine ziyaret

Kamil Özer, Muğla'da bulunan 195 ören yerinden 22'sinin düzenlenerek ziyarete açıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Özellikle Datça Knidos, Gökova körfezi'ndeki Sedir Adası, Stratonikeia, Kaunos en çok ziyaret edilen ören yerlerimiz arasında. Muğla'da 5 arkeoloji müzemiz var. Türkiye'nin tek sualtı arkeoloji müzesi Bodrum'da. Düzenlenmiş 22 ören yerimiz var. Sürekli devam eden 13 kazımız var. Bakanlığımız tarafından görevlendirilmiş 13 kazımız var, bunun da ikisi yabancı kazı. Her yıl bu kazılardaki çalışmalar arttıkça buraya gelen ziyaretçi sayıları da artmakta."

Tanıtım çalışmaları yapıyoruz

"Zamanın durduğu yer Muğla Projesi" kapsamında yapılan çekimlerden oluşturulan tanıtım filmini bölgeye gelen ziyaretçilere dağıttıklarını belirten Özer, "Bu filmde Muğla'da yapılan mavi yolculuk, adrenalin sporları, trekking, rafting, kite sörf, yamaç paraşütü, at safari, cip safari, dalış ve su üstü sporları tanıtılıyor."

Özer, özellikle yaz sezonunda ünlü sanatçı ve iş adamlarının da lüks yatlarıyla Muğla'ya gelerek tatil yaptıklarını da sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kamil Özer Türkiye Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title