Haberler

Türkiye'nin En Ucuz Eti Ağrı'da

Kentte koyun eti 16 18, dana eti 18 22, kıyma ise 19,50 liradan satılıyor Ağrı Ziraat Odası Başkanı Aydemir: "Türkiye'nin en ucuz, en lezzetli ve en kaliteli eti Ağrı'da satılmaktadır"

ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da koyun eti 16-18, dana eti 18-22, kıyma ise 19,50 liradan satışa sunuluyor.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üçüncü büyük merasının Ağrı'da olduğunu belirterek, meralarda beslenen hayvanların daha sağlıklı ve etinin de daha lezzetli olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin en ucuz, en lezzetli ve en kaliteli eti Ağrı'da satılmaktadır" diyen Aydemir, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan Ağrılıların da etlerini, kentte yaşayan akrabaları aracılığıyla Ağrı'dan sipariş ettiklerini vurguladı.

İl dışında yaşayan 1,5 milyon dolayında Ağrılı olduğunu bildiren Aydemir, tüm Ağrılıların et ihtiyacını kentten karşılamasının kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Aydemir, amaçlarının diğer illerdeki hayvan tüccarlarını Ağrı'ya getirmek olduğuna değinerek, ucuz ve kaliteli et için Ağrı'nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Kentte 40 senedir kasaplık yapan İsmet Argarun ise ramazan boyunca Türkiye'nin her yerinde et fiyatlarının arttığını ancak hayvancılığın merkezi konumundaki Doğu Anadolu Bölgesi'nde et fiyatlarının çok düşük olduğunu vurgulayarak, "Batı'daki illerle aramızda kilo başına en az 20 lira oynuyor. Batıda etin fiyatı 40-45 lira, burada ise en iyi etin fiyatı 20 lira. Türkiye'de en ucuz et Ağrı'da satılmaktadır" diye konuştu.

-"Komşu illerden gelip Ağrı'dan et alıyorlar"

Kasap Bülent Argarun da kentte görev yapan memurların da et fiyatlarını gördükten sonra memleketlerine Ağrı'dan et gönderdiğini bildirerek, "Uzaktaki tanıdıklarımız da sipariş verdiklerinde eti dondurup kargoyla gönderiyoruz. Hijyenik ve sağlık açısından güvenilir olmasının yanında fiyat konusunda en ucuz et Ağrı'da satılıyor" dedi.

Vatandaşlardan Murat Alparslan ise İzmir'de yaşadığını ve gezmek için geldiği Ağrı'da et fiyatlarını gördükten sonra 50 kilogram et alıp döneceğine işaret ederek, etin fiyatının yanı sıra lezzetinin çok iyi olduğunu söyledi.

Erzurum'dan et almak için Ağrı'ya gelen Hanifi Arslan da komşu iller olmasına rağmen erzurum'da et fiyatlarının daha pahalı olduğuna dikkati çekerek, "Et fiyatları Ağrı'da çok ucuz olduğu için et alıp gideceğiz. Erzurum'da koyun etinin fiyatı 25-27 lira civarında, burada ise koyun eti 16 lira. Bu nedenle ihtiyacımızı Ağrı'dan karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Erzurum İzmir Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title