Haberler

Türkiye'nin "En Şeker Yönetmeni" İzmir Üniversitesi'nden

Güncelleme:

Ceyda Kaya, "10 Şeker Yönetmen Aranıyor" yarışmasında birinci oldu.

İktisat eğitimini sinema sevdası nedeni ile bırakan ve İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon bölümünde bu yıl eğitim almaya başlayan Ceyda Kaya, "10 Şeker Yönetmen Aranıyor" yarışmasında birinci oldu.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç'ın ortak girişimiyle Türkiye'de ilk kez düzenlenen '10 Şeker Yönetmen Aranıyor' isimli Kısa Film Yarışması'nda, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rahime Ceyda Kaya 'Boyunuzun Ölçüsü Alınmadan Belinizin Ölçüsünü Alın' filmiyle birincilik ödülüne sahip oldu. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen törende ödülünü Türk sinemasının en önemli aktörlerinden biri olan Tarık Akan'dan alan Kaya ve kamu spotunun hazırlanmasında destek veren akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Altuğ Işığan ve Arş. Gör. Nihan Vural, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya geldi.

Aylar içinde hayatım değişti

İktisat eğitimini iki yılın ardından yarım bırakıp İzmir Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde eğitim almaya başlamanın hayatının en doğru kararlarından biri olduğunu ifade eden Ceyda Kaya, "İyi ki bu üniversitedeyim ve iyi ki bu eğitimi alıyorum. Ödül kazanmamla birlikte kendime ve başarılı olacağıma dair inancım arttı" dedi. Bel kalınlığı 80 santimi geçen kadınlarda şeker hastalığı riskinin söz konusu olduğunu hatırlatan Kaya, "Yarışma ile öğrendiğim kadarıyla araştırmalar toplumunun yüzde 83'ünün diyabet konusunda bilinç sahibi olmadığını ortaya koyuyormuş. Son 10 yılda Türkiye'de diyabet yüzde 100 artmış. Daha ürkütücü olanı ise Diyabet, bugün Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kişiyi etkiliyor, 4 milyon hasta tedavi görüyor ve günümüzün yaşam ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle tüm yaş gruplarında hızla yaygınlaşıyormuş. Ülkemizdeki bu tablonun değişmesi için 10 Şeker Yönetmen Aranıyor gibi bilinç artırıcı etkinliklerin yaygınlaşması ve desteklenmesini diliyorum" diye konuştu.

İlk sene sürprizi

Kaya'nın ilk yarışmasından birincilik ödülü ile dönmesinin üniversite için de bir sürpriz olduğunu belirten Rektör Erciyeş, "Son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları projeler ile yarışmalardan ödülle dönmelerini sürpriz olarak karşılamıyoruz ancak Ceyda bu eğitimi almaya daha yeni başladı. Görülen o ki, eğitimi boyunca bizleri yeni başarıları ile daha çok mutlu edecek" dedi.

Yeni yarışmalar için hazırlık sürüyor

Kaya'nın yarışmadan ödülle dönmesinin kendileri için de önemli bir motivasyon olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Altuğ Işığan ve Arş. Gör. Nihan Vural, fotoğraf ve sinema alanında yeni yarışmalara katılmak için öğrencilerin çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ödülünü büyük hayranı olduğu Tarık Akan'ın elinden almanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu belirten Kaya, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Uzman Meltem Cemiloğlu, Arş. Gör. Serhat Koca danışmanlığında Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri Fatih Demir, Özgür Öz, Mert Permin, Onur Uygur, Ozan Satıoğlu, Işıl Yargıcı ve Evren Şişman'ın kamp süresince verdiği desteğin kazandığı ödülde büyük payı olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Üniversitesi İzmir Üniversitesi Tarık Akan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title