Haberler

Türkiye'nin En Modern Traktörcüler Sitesi Çorum'da Açıldı

Güncelleme:

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Traktörcüler Sitesi'ni Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Çevreyolu kenarına inşa edilen traktörcüler sitesinin Türkiye'nin en modern sitelerinden birisi olurken, sitenin hizmete girmesiyle birlikte şehir merkezindeki görüntü kirliliği de tarihe karışmış oldu.

Traktörcüler sitesinin açılışına Vali Sabri Başköy, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Traktörcüler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kırış ve vatandaşlar katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, siyasetçiler için en gurur verici hususlardan birinin -cek, -cak ile konuşmamak olduğunu dile getirerek, AK Parti'nin yaptıkları ile kazandırdıkları ile milletin huzurunda olduğunu vurguladı.

Türkiye gibi Çorum'un da değiştiğini ve geliştiğini ifade eden Fatih Metin, "Her Çorum'a geldiğimizde çehresi değişmiş bir Çorum görmekteyiz. Göç veren bir il iken Çorum şu anda göç alan il olmuştur. Nüfusu da artmıştır" dedi.

Örnek bir belediye çalışmasını daha hizmete açtıklarını dile getiren Metin, "İşbirliği güzel neticeler doğurmuştur. Çorum'a Türkiye'ye örnek göstereceğimiz bir tesis daha kazandırılmıştır. 15 milyon TL'lik önemli bir yatırımdır. Bizim işimiz cek, cak değildir. Çorum'un desteğini her seçimde hissettik. Emaneti taşıma noktasında gerekli hassasiyeti gösteriyor biz de hizmete devam edeceğiz. 74 esnafımız burada güç birliği yapmış. Allah bol kazanç versin" diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Traktörcüler Sitesi'nin bir iki ay önce tamamlandığını dile getirerek, Çorum'a güzel bir eser kazandırmış olduklarını söyledi.

Esnafa yönelik yaptıkları çalışmalarda Traktörcüler Sitesi'nin örnek teşkil edeceğinin altını çizen Külcü, "Azmedince sabır ile çalışınca neler yapıldığını birlikte görüyoruz. Burası misafirlerimize gösterebileceğimiz onur ve gurur duyduğumuz bir yer oldu. Sabrettiğimizde el ele verdiğimizde güzel eserler ortaya çıkartıyoruz. Şehre 15 milyon TL'lik bir yatırım ile güzel bir eser kazandırmış olduk" ifadelerini kullandı.

Traktörcüler Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kırış, Çorum'da yaşanan değişimden traktörcüler esnafının da nasibini aldığını belirterek, "Belediye başkanımız traktörcü esnafına öncülük etti. Kooperatif olarak biraraya geldik ve belediye başkanımızın desteğiyle çalışmalarımıza başladık. Birlik ve dayanışma içerisinde bugünlere geldik. Artık rahat bir ortamda ticaret yapacağız. Traktörcüler Sitesi ile birlikte hem esnafımız hem de şehrimiz kazandı" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Fatih Metin Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title