Haberler

Türkiye'nin En Kapsamlı Emlak Verileri "Sahibinden.com"Da

Türkiye'nin e-ticaret pazaryeri ve ilan platformu olan ve 1,5 milyon aktif emlak ilanı ile gayrimenkul sektörünün nabzını tutan "sahibinden.com", Türkiye'nin en kapsamlı emlak piyasası veri hizmeti olan "sahibindex Emlak Endeksi"ni hayata geçirdi.

Türkiye'nin e-ticaret pazaryeri ve ilan platformu olan ve 1,5 milyon aktif emlak ilanı ile gayrimenkul sektörünün nabzını tutan "sahibinden.com", Türkiye'nin en kapsamlı emlak piyasası veri hizmeti olan "sahibindex Emlak Endeksi"ni hayata geçirdi.

Endeksin basın mensuplarına tanıtımı için sahibinden.com ofisi Sahiplex'te toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, şirketin 15'inci yılında yeniliklerine hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

"Kullanıcılarına en kaliteli hizmeti sunmayı ve kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmayı" öncelikli hedefleri olarak gördüklerini ifade eden Ertaş, "sahibindex Emlak Endeksi" uygulaması ile gayrimenkul sektörü yatırımcıları ve çalışanları için fark yaratacak bir hizmet sunduklarını dile getirdi.

Ertaş, "sahibinden.com"un 10 ana kategori altındaki 50 bine yakın alt kategoride hizmet verdiğini, aylık 33 milyonun üzerinde tekil ziyaretçisi olduğunu, bu kişilerin ayda 118 milyon kez siteye girdiğini ve 4 milyar sayfa görüntülediğini kaydederek, mobil cihazlardan bir ayda 4 milyon kişinin siteye giriş yaptığını anlattı.

Sitenin aldığı ödüller ve gösterdiği başarılara da değinen Ertaş, endeksin sektördeki 15 yıllık tecrübe ve ileri teknolojik altyapılarının bir meyvesi olarak doğduğunu söyledi.

"Birçok özelliğiyle Türkiye'de ilk ve tek"

ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü iş birliğiyle 2014'te çalışmalarına başladıkları projenin birçok yönüyle Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini taşıdığını dile getiren Ertaş, şöyle devam etti:

"Emlak piyasası değerlendirme süreçlerinde temel başvuru kaynaklarından biri olmasını hedeflediğimiz endeksimizin, ekonomimizin itici güçlerinden olan emlak sektörü için fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. Yeni kurumsal üyelik sistemimizde sunduğumuz bu uygulama sayesinde, üyemiz olan emlak ofisleri daha geniş bir müşteri portföyüne ulaşarak, bilimsel veriler ışığında müşterilerine daha kaliteli ve ayrıcalıklı bir hizmet vereceklerine inanıyoruz."

Bireysel kullanıcıların da hizmetine açılacak

Ertaş, "sahibindex Emlak Endeksi, sitenin datasında yer alan emlak portföyüne ilişkin son 3 yıla ait metrekare birim fiyatından gayrimenkulün temel fiziki özelliklerine, ilan sahiplerinin demografik verilerinden taşınmazın çevredeki okul, hastane ve ulaşım noktaları ile entegrasyon bilgisine kadar yatırımcıların karar süreçlerine etki eden tüm verileri içeriyor" diye konuştu.

İlk etapta kurumsal üyelere sunulan hizmetin yıl sonuna kadar bireysel kullanıcılara da açılacağının altını çizen Ertaş, kısa zaman içerisinde hayata geçirecekleri başka bir uygulamayla emlak fiyatlarının gelecek 6 ayda ne olacağına ilişkin tahmin verilerinin de görülebileceğini aktardı.

Ertaş, bireysel kullanıcıların da diledikleri bölgedeki gayrimenkul piyasası ile ilgili bu verilere sahibinden.com'daki yeni "Kurumsal Üye Rozeti" taşıyan emlak mağazalarına danışarak ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Kategorilere göre filtreleme

Toplantıda sahibinden.com İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Bora Biçer de uygulamayı basın mensuplarına tanıttı.

Biçer, uygulama sayesinde Türkiye'deki bütün il ve ilçelere hatta ilçelerdeki mahallelere göre arama yapılabildiğini belirterek, sadece yeterli veri girişi olmayan az sayıdaki ilçenin endekste yer almadığını söyledi.

Uygulamanın en güzel taraflarından birisinin "kategorilere göre filtreleme" olduğunu ifade eden biçer, analiz bilgilerinin, konutun oda sayısından yaşına, ısınma şeklinden bulunduğu kata kadar derinleştirilebileceğini bildirdi.

Biçer, uygulama sayesinde seçilen 3 bölgenin karşılaştırılabileceğini ve en çok artış veya düşüşün hangisinde yaşandığının görülebileceği bilgisini verdi.

Üç yılda en çok Sultanbeyli değerlendi

Toplantıda basın mensuplarıyla uygulamadan elde edilen bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, 2012 haziran ayından 2015 haziran ayına kadar olan sürede İstanbul'da konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu.

Sultanbeyli'de 2012 haziran ayında konutlarda satış fiyatı ortalama 70 bin lira civarındayken 2015 haziran ayında yüzde 250 artışla 245 bin liraya yükselmiş durumda bulunuyor. Sultanbeyli'den sonra en yüksek artışlar, ortalama yüzde 123 ile Silivri, yüzde 111 ile Ataşehir, yüzde 105 ile Bağcılar'da tespit edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultanbeyli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title