Haberler

Çalışanlar Türkiye'nin En İyi İşverenlerini Seçti, Lider Microsoft Oldu

Güncelleme:

Great Place to Work Enstitüsü, "2015 Türkiye'nin En İyi İşverenler" listesini açıkladı. Listenin başında Microsoft var. BursaGaz ikinci, Hilti ise üçüncü sırada yer aldı.

Great Place to Work Enstitüsü, "2015 Türkiye'nin En İyi İşverenler" listesini açıkladı. Türkiye'de üçüncü kez açıklanan listede çalışan odaklı yönetim anlayışıyla insanî dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 25 şirket yer aldı.

BİLİŞİM, İNTERNET ŞİRKETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Ödüller bu yıl, çalışan sayısına göre 50 - 500, 500 - 2000, 2000+ ve 20-50 şeklinde 4 kategoride verildi. Türkiye'nin En İyi İşverenleri arasında, dünyadaki trendlerle paralel olarak bilişim, internet ve telekomünikasyon şirketleri göze çarptı.

MİCROSOFT İLK SIRADA

50-500 kategorisinin birinci sırasında Microsoft bulunuyor. Türkiye'de hayata geçirdiği, lise çağındaki kızları teknoloji ile buluşturan, Digigirls isimli 1 günlük program Microsoft'un öne çıkan uygulamaları arasında gösteriliyor. Microsoft aynı zamanda hem Diversity alanında özel ödüle layık görüldü hem de IT'nin En İyisi seçildi.

BURSAGAZ İKİNCİ OLDU

Son 3 yıldır peş peşe listede yer alan ve ilk yılında Avrupa'nın En İyi İşverenleri Listesine de 49'uncu sıradan giren BursaGaz, Türkiye'nin En İyi İşverenlerinde bu yıl 2'nci sırada. BursaGaz, En İyi İşverenler listelerinde, İstanbul dışında yer alan tek lokal firma olarak öne çıkıyor.

TURİZM SEKTÖRÜNDE BİR İLK

Geçtiğimiz yıl 6'ncı sırada yer alan Istanbul Edition Hotel, bu yıl 5'inci sıraya yükseldi. Istanbul Edition Hotel'in, çalışan memnuniyetinin genellikle düşük olduğu turizm sektöründe 2 yıl üst üste en iyi işveren seçilmesi dikkat çekti.

SAHİBİNDEN.COM'DAN ÇALIŞANLARINA FARKLI HİZMET

Listeye 11'inci sıradan giren sahibinden.com bu yıl çalışanlarına sınırsız yüz yüze ya da telefonda psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti sunan 'Hayat Sana Güzel-kaliteli yaşam paketi' ile fark oluşturmayı başardı. Listenin 17'nci sırasındaki Gitti Gidiyor ise çalışanların birbirlerine takdir ve teşekkürlerini sundukları 'You made my day kartları' ile dikkat çekti.

FİNANS'IN EN İYİSİ

Geçtiğimiz yıl 500+ kategorisinden listeye giren AXA Sigorta ve Ericsson Türkiye, bu yıl 500-2000 kategorisinde ilk sıralara yerleştiler. 3 yıldır listede yer alan AXA Sigorta, bu yıl kendi kategorisinde birinci oldu ve aynı zamanda Finans'ın En İyi İşvereni seçildi. Bu kategorideki sürpriz isim ise, 2010 yılında Türkiye pazarına giren perakende devi H&M oldu.

OTOMOTİV'İN LİDERİ

Toyota Pazarlama listede otomotiv sektörünün tek temsilcisi oldu. Toyota aynı zamanda İş Sağlığı ve İş Güvenliği alanında özel ödüle layık görüldü.

Listeye ilk kez giren Doğuş Holding, 9'uncu sırada yer aldı.

Özel ödüle layık görülen firmalar ise, Yaşam Boyu Öğrenme alanında Hilti, Fırsat Eşitliği/ Kadınların Desteklenmesi alanında SAP ve İş-Yaşam Dengesi alanında Daiichi Sankyo oldu.

ÇALIŞANLAR BELİRLEDİ

Araştırmaya katılan şirketler Great Place to Work'ün 25 yılı aşkın süredir tüm dünyada yaptığı şekilde, ciro ya da ekonomik başarıları üzerinden değil, çalışanlarının mevcut kurum kültürleri hakkındaki düşünceleri ve İK uygulamalarının bütünü analiz edilerek değerlendirildi. Çalışanlarla yapılan Trust Index anketinde şirketlerdeki 'güven' algısı 'güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu' kriterlerine göre ölçüldü.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞANLARIN İŞYERİYLE İGİLİ HOŞUNA GİDENLER

Araştırma sonuçlarını yorumlayan Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, "Türkiye'deki sonuçlarda çalışanların yüzde 80 oranıyla en çok gurur alanında tatmin olduklarını görüyoruz. Markanın algısı dışarıdan iyi ise çalışanlar da burada çalışmaktan gurur duyuyor. Ürünlerden, hizmetlerden toplum mutlu ise bunun bir parçası olarak kendisini o zincirin bir halkası olarak görüyor ve uzun süre de kopmayı düşünmüyor. Orada çalıştığını herkese söylemek istiyor ve bununla övünüyor. Çalışanların yüzde 92'si şirketlerinde bir fark oluşturduğunu hissediyor. Öte yandan en düşük puanların yüzde 68 ile hakkaniyet alanında olduğu görülüyor. Hakkaniyet, dünyanın geri kalanında da olduğu gibi genel bakışta en tartışmalı ve sıkıntılı değerimiz.

MAAŞINDA HAKSIZLIK OLDUĞUNA İNANALARIN SAYISI YÜKSEK

Bu alanda, çalışanlara cinsel yönelim, etnik köken ve engellerinden bağımsız olarak hakkaniyetli davranıldığına yönelik yüzde 90'lara çıkan olumlu bir tablo varken, şirket kazancının paylaşılması, terfiler ve hakkaniyetli ücretlendirme ile ilgili sorularda puanların yüzde 40'lara kadar düştüğü görülüyor. Araştırmada, güvenilirlik alanındaki en düşük puan yüzde 65 ile "Yöneticiler sözlerini tutarlar" saygı alanında en düşük olumlu yanıtı alan soru ise yüzde 61 ile "İşyerine mahsus ve eşsiz sosyal haklarımız var." oldu." dedi.

TÜRKİYE'DE 100 BİNDEN FAZLA ÇALIŞAN TEMSİL EDİLDİ

Great Place to Work'ün 53 ülkede 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanın dahil edildiği analizler, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı ve prestijli araştırma olarak öne çıkıyor. Şirketler için bu listelerde yer almak, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi adına önem taşıyor. Bu analizlere Türkiye'den şimdiye dek 200'e yakın şirket katıldı ve toplam 100 binden fazla çalışan temsil edildi.

2015 TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ LİSTESİ

50 – 500 Kategorisi

1. Microsoft

2. BursaGaz

3. Hilti

4. EMC

5. The Istanbul Edition Hotel

6. SAP Türkiye

7. Daiichi Sankyo

8. JTİ Pazarlama

9. Doğuş Holding

10. Abbvie

11. Sahibinden.com

12. Turkasset Varlık Yönetimi

13. Toyota Pazarlama

14. GE Aviation

15. Socar Enerji A.Ş

16. VDF (Volkswagen Doğuş Finans)

17. Gitti Gidiyor

18. GE Healthcare HQ

500 – 2000 Kategorisi

1. AXA Sigorta

2. Ericsson Türkiye

3. H&M

+2000 Kategorisi

1. Vodafone

2. Turkcell Global Bilgi Çağrı merkezi

Best Small Workplaces Kategorisi 20 – 50

1. GE Energy Management

2. Vektör Barkod ve Bilgi Teknolojileri

ÖZEL ÖDÜLLER

Microsoft – Diversity

Hilti - Yaşam Boyu Öğrenme

SAP - Fırsat Eşitliği/ Kadınların Desteklenmesi

Daiichi Sankyo - İş-Yaşam Dengesi

Toyota Pazarlama - İş Sağlığı ve İş Güvenliği

Vodafone – Farklı Kuşakların İşbirliği

IT'nin En İyi İşvereni

Microsoft

Finans'ın En İyi İşvereni

AXA Sigorta - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Microsoft Ericsson Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title