Haberler

Türkiye'nin En İyi 3. Olma İhtimali

EURO 2016 Grup Elemeleri’nde yarın son maçını oynayacak olan A Milli Takım’ın en iyi 3. olarak Fransa’ya doğrudan giden 19. ekip olma ihtimali bulunuyor.

EURO 2016 Grup Elemeleri'nde yarın son maçını oynayacak olan A Milli Takım'ın en iyi 3. olarak Fransa'ya doğrudan giden 19. ekip olma ihtimali bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Grup Elemeleri A Grubu son maçında yarın Konya'da İzlanda ile karşılaşacak. Rakibinden 1 puan alması halinde Play-Off'a kalmayı garantileyecek olan millilerin, Fransa 2016'ya doğrudan katılma ihtimali de bulunuyor.

UKRAYNA, SLOVAKYA VE KAZAKİSTAN'IN SONUÇLARI ETKİLEYECEK

EURO 2016 Elemeleri statüsüne göre, 9 grupta grubu ilk 2 sırada tamamlayan 18 takım doğrudan Fransa'da yer almayı garantileyecek. 19. takım ise 3. sırada yer alan takımlardan en yüksek puan toplayan ülke olacak. Yapılacak bu hesaplama da ise grubu sonunca tamamlayan takımlar ile yapılan karşılaşmalar değerlendirmeye alınmayacak. Buna göre ay-yıldızlı ekibin, Ukrayna, Slovakya ve Kazakistan'dan gelecek sonuçlara göre en iyi 3. olarak Fransa'ya doğrudan gitme ihtimali de bulunuyor.

FRANSA'YA DOĞRUDAN GİTME İHTİMALİ VAR

Millilerin grubunda yer alan Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda mağlup ederse rakibi ile puanını eşitleyecek ve averajla grubu 5. sırada tamamlayarak sonunculuktan kurtulacak. Böylece 6 değil, Letonya'dan alınan 2 puan sıralamadan silinecek. Ay-yıldızlılar, Konya'da oynanacak karşılaşmada İzlanda'yı da mağlup ederse puanını 16'ya çıkaracak ve C Grubu'nda bugün oynanacak maçlarda Ukrayna ya da Slovakya'nın da rakibini mağlup etmesi halinde ise Türkiye ile puanlarını eşitleyecek. C Grubu'nda bugün oynanacak maçlar da Ukrayna sahasında İspanya, Slovakya ise deplasmanda Lüksemburg ile karşı karşıya gelecek. Olası puan eşitliği durumun da ise grubu son sırada tamamlayan takımlarla oynanan maçlar çıkarıldıktan sonra oluşan averaj, Fransa'ya doğrudan katılacak 19. takımı belirleyecek.

16 TAKIM EURO 2016'YI GARANTİLEDİ

Fransa'ya doğrudan gitmeyi garantileyen ekipler, ev sahibi Fransa'nın yanı sıra grup maçlarının tamamlandığı gruplarda Polonya, Almanya, Romanya, Kuzey İrlanda, Arnavutluk ve Portekiz oldu. Son hafta maçlarını bugün ve yarın oynayacak olan ülkelerden Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Belçika, Galler, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya ve Avusturya da EURO 2016'yı garantileyen takımlar oldu. Grup maçları sonunda en iyi 3'üncü sıralamasında ilk sırayı elde edememeleri halinde grup maçlarını bitiren İrlanda Cumhuriyeti, Macaristan ve Danimarka ise play-off turunda yer alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Slovakya Türkiye Ukrayna Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title