Haberler

    Türkiye'nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri Açıklandı

    Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı...

    - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanan listede 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite' endeksi 23 ayrı göstergeye göre sıralandı. Üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, patent ve lisanslarının olup olmadığı, yenilikçilik ve girişimcilik kültürleri, ekonomik katkı ve ticarileşme gibi temel özellikleri değerlendirilerek endeks oluşturuldu.

    Endeks hazırlanırken öğretim üyesi sayısı 50'nin altına olan üniversiteler değerlendirmeye alınmadı. Bu sene değerlendirmeye alınan 136 üniversite arasından ilk 50'ye giren üniversiteler açıklandı.

    Geçen sene birinci sırada yer alan Sabancı Üniversitesi aldığı 85,8 puanla ikinci sıraya gerilerken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi 86 puanla Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversitesi olmayı başardı. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi 82,7 puan ile üçüncü, Boğaziçi Üniversitesi ise 76,3 puan ile dördündü sırada yer aldı.

    Endeks sıralamasındaki 50 üniversite şöyle:

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi

    Sabancı Üniversitesi

    İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

    Boğaziçi Üniversitesi

    İstanbul Teknik Üniversitesi

    İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

    Özyeğin Üniversitesi

    Koç Üniversitesi

    TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

    Hacettepe Üniversitesi

    Selçuk Üniversitesi

    Gazi Üniversitesi

    Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü

    Ege Üniversitesi

    Yıldız Teknik Üniversitesi

    Anadolu Üniversitesi

    Çukurova Üniversitesi

    Yeditepe Üniversitesi

    Çankaya Üniversitesi

    Atılım Üniversitesi

    Erciyes Üniversitesi

    Süleyman Demirel Üniversitesi

    Kocaeli Üniversitesi

    Bahçeşehir Üniversitesi

    Akdeniz Üniversitesi

    Ankara Üniversitesi

    Mersin Üniversitesi

    Gaziantep Üniversitesi

    Uludağ Üniversitesi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi

    Düzce Üniversitesi

    Dokuz Eylül Üniversitesi

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

    Fırat Üniversitesi

    İzmir Ekonomi Üniversitesi

    İstanbul Üniversitesi

    Atatürk Üniversitesi

    Niğde Üniversitesi

    Fatih Üniversitesi

    Melikşah Üniversitesi

    Okan Üniversitesi

    Pamukkale Üniversitesi

    Işık Üniversitesi

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Kadir Has Üniversitesi

    Afyon Kocatepe Üniversitesi

    Gaziosmanpaşa Üniversitesi

    Başkent Üniversitesi

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

    İstanbul Şehir Üniversitesi

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sabancı Üniversitesi Nihat Ergün Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title