Haberler

Türkiye'nin En Eski Gazetesi Yeni Asır 117 Yaşında

Türkiye'nin yayın hayatını sürdüren en eski gazetesi Yeni Asır, 117. yaşını kutluyor.

Türkiye'nin yayın hayatını sürdüren en eski gazetesi Yeni Asır, 117. yaşını kutluyor.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Yeni Asır'ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Turkuvaz Medya Grubu'nun, Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasında lider medya kuruluşu olma vizyonuyla hareket ettiğini belirtti.

Kaliteli, hızlı, tarafsız, güvenilir, saygın yayıncılık anlayışı ile sektörün öncüsü olduklarını söyleyen Çalık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ATV-Sabah İktisadi Bütünlüğü'nün Çalık Holding bünyesine katıldığı 2008 yılından bugüne kadar yeni markaları yayın hayatına kazandıran Turkuvaz Medya, okur ve izleyici ağını genişleterek medya alanındaki yetenekli iş gücü için cazibe merkezi haline geldi. Bu büyük aileyi oluşturan 55 markamız ile halkımıza ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın bilinci içinde, tüm dünyada değişen medya anlayışını doğru yönleriyle Türkiye'de de pratiğe geçirmeyi hedefliyoruz. "

Ahmet Çalık, 1895 yılından bu yana yayın hayatını ilk günkü heyecanla sürdüren Yeni Asır için "Kalbimizde özel bir yere sahip" değerlendirmesinde bulunarak, "Grubumuzun yüzük taşı, Türk basınının 117 yıllık ulu çınarı Yeni Asır, ülkemizin geleceğe güçlü adımlarla ilerleyen en eski gazetesi olma unvanını da taşıyor. Tarihe tanıklık eden, Türk basınına hizmet veren seçkin kalemler yetiştiren Yeni Asır, sadece İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin değil tüm Türkiye'nin bir değeridir. Aralıksız sürdürdüğü atılımlara Türk basınını daima yeniliklerle tanıştıran Yeni Asır, Egeliler için de hayatın vazgeçilmez bir parçası, hatta kendisidir" ifadelerini kullandı.

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak ise Yeni Asır'ın Türkiye'nin en eski gazetesi olduğunu ancak her gün ilk günkü coşkuyla, okuyucuyla buluştuğunu kaydetti.

-GENEL YAYIN YÖNETMENİ BursaLI-

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ise gazetenin üç asıra tanıklık ettiğini belirtti.

Yeni Asır'ın sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin ve dünyanın hafızası olduğunu kaydeden Bursalı, şunları kaydetti:

"Yeni Asır, öncü ve yenilikçi olma niteliğini, bu topraklardan çıkmış başka hiçbir gazeteye kaptırmadı yüz yılı aşan tarihinde. Gazetecilik dilinden baskı tekniklerine kadar, hem öncü hem okul oldu. Bugün, Türk basınının güçlü kalemleri ve yöneticilerinin çok önemli bir kısmı Yeni Asır okulu mezunudur. Yeni Asır, her zaman halka saygılı bir gazete oldu. O yenilikçi ruhunu besleyen temel neden; halka duyduğu saygıdır zaten. Yeni Asır'ın bir başka ve belki de en önemli işlevi, her zaman ilkeleri olan bir gazete olması. Yeni Asır ismiyle demokratlık özdeşleşmiştir. Yeni Asır sadece İzmir ve Ege'nin değil, Türkiye'nin en önemli değerlerinden biridir. Kurucularında var olan irfan, tam 117 yıldır bu gazeteyi hiç terketmedi. "

-YENİ ASIR'IN DOĞUŞU-

117. yaşını kutlayan gazete, ilk kez 19 Ağustos 1895'te Selanik'te Hamidiye Mektebi Sanayi Matbaası'nda "Asır" adıyla Abdurrahman Nafiz oğlu Fazlı Necip ve yeğeni Abdurrahman Arif Bilgin tarafından yayınlandı. 22 Temmuz 1908 Çarşamba günü "Asır Gazetesi", 2. Meşrutiyet'in ilan edileceğini haber verdiği sayısı ile "Yeni Asır" olarak çıkmaya başladı.

Ege Bölgesi'nde yayınlanan Yeni Asır, Türkiye'nin en eski gazetesi unvanını taşıyor.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title