Haberler

Türkiye'nin En Büyükleri 23. Dünya Enerji Kongresi'ne Sponsor Oldu

Güncelleme:

9 - 13 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek kongreye önde gelen şirketler de sponsor olarak destek vermeye devam ediyor.

COP21'in ardından düzenlenen en geniş kapsamlı küresel enerji zirvesi olma özelliğini taşıyan 23. Dünya Enerji Kongresi'nin 'ev sahibi' sponsorları arasına Sabancı Holding ve E.ON ortaklığı olan Enerjisa, Koç Holding'den Tüpraş, Opet ve Aygaz ile önde gelen enerji şirketlerinden Socar da katıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Socar Başkanı Rovnag Abdullayev, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde kürsüye çıkacak isimler arasında yer alıyor. Zirvede ayrıca SOCAR'ın en büyük projelerinden Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) CEO'su Saltuk Düzyol da konuşacak.

Türkiye ile Rusya'nın ortak projesi Türk Akımı'nı gerçekleştirecek South Stream Transport şirketi de kongrede gümüş sponsor olarak yerini aldı. Rus doğalgaz devi Gazprom'un yan kuruluşu olan South Stream Transport, kongreyle eşzamanlı olarak düzenlenecek fuarda da Türk Akımı'nın tanıtılacağı bir stant açacak.

Enerji dünyasının geleceğinin şekillendirileceği 23. Dünya Enerji Kongresi'nin diğer ev sahibi sponsorları arasında BOTAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ bulunuyor. Kongrenin platin sponsorları BOTAŞ International Limited, Eti Maden, TETAŞ, TKİ; altın sponsorları Akkök - Cez Group, BP, Bereket Enerji, Çalık Enerji, Eksim Dicle EDAŞ, İGDAŞ; gümüş sponsorları Aksa, EDF, Exist, Gazprom, Siemens, SPIC; bronz sponsorları ABH, Acwa Power, Akkuyu Nükleer, Borusan EnBW, Shell, IC İçtaş Enerji oldu. Kongrenin iletişim ve teknoloji sponsoru ise Turkcell.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek "Yeni Ufukları Kucaklamak" başlığını taşıyan kongre, global enerji oyuncularını buluşturacak. Dünyanın dört bir yanından 60 kadar enerji ve çevre bakanı ile enerji ve finans şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin katılacağı zirvede konuşma yapacaklar arasında Rusya, Suudi Arabistan ve İran enerji bakanları, Saudi Aramco, BP, Gazprom, Shell, Total, SOCAR, Lukoil, OMV, EDF, EnBW, ENGIE, E.ON ve EDF CEO'ları bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazprom Socar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title