Haberler

İş Bankası'nın Patronu İsyan Bayrağını Çekti

Güncelleme:

İş Bankası YKB Ersin Özince, Twitter'daki 'el koyma' iddialarına ilişkin, "Siyasi yorum ve söylentiler komplo boyutuna vardı. Kimseden gizlimiz ve saklımız yok." dedi.

Twitter'daki 'el koyma' iddialarıyla finans gündemine bomba gibi düşen İş Bankası olayında, hükümet kanadı bankanın arkasında yer alırken, İş Bankası yönetimi olayı yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Bu söylemlere rağmen İş Bankası hisselerinde kısıtlı da olsa satış gözlemlendi. İki gündür yaşananları en yakından takip eden isimlerin başında gelen İş Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, dün bankanın İstanbul Levent'teki genel merkezinde gelişmeleri Milliyet'e değerlendirdi...

TEK PARTİLİ DÖNEMDE BİLE!

Bu söylentileri sadece İş Bankası'na karşı değil ülkeye karşı yapılmış bir komplo olarak değerlendiren Ersin Özince, Türkiye'de yaşanan siyasi çatışma ortamının etkisine vurgu yaptı. Ersin Özince, İş Bankası'nın tek partili dönemde bile siyaset dışı bir kurum olarak kaldığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin iktisadi bağımsızlığının sembolü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye İş Bankası Türk ekonomisinin, sanayisinin gelişmesi ve büyümesi için kuruluş tarihinden bu yana azami katkıyı yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Üstelik bunu tek partili döneminin kısıtlı koşullarında bile başarı ile yerine getirmiştir. Bunu kuruluş misyonuna uygun olarak siyaset dışı bir politika izleyerek başarılı bir şekilde sürdürmüştür, sürdürmeye de devam edecektir. Bankamızın hiçbir siyasi oluşumla, ne muhalefetle ne de iktidarla hiçbir siyasi bağı yoktur. Bunu bankamızın kurucuları, mirasçıları dikkate alarak vasiyette bulunmuşlardır. Biz bunu dikkate alırız. Gerisi dedikodu ve söylentidir. Bunu dikkate alarak iş yapacak olanlar varsa yapsınlar."

'BİZ ÜRKEREK İŞ YAPAMAYIZ'

"İş Bankası bugünlere ve yarınların nesillerine bir Cumhuriyet emaneti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir iktisadi bağımsızlık anıtı olarak intikal etmiştir ve edecektir" diyen Özince, "Ulusal ve uluslararası normlara ve kriterlere göre işi yapan bir bankayız. Kriter ve standartlara uyum açısından hiçbir sorunumuz yok. Türkiye ekonomisine en güçlü desteği vermeye, katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Biz ne devlet ne de başka bir kuruluştan sermaye desteği almıyoruz. Gücümüzün dayandığı kollektif sermaye ile yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'GEREKEN ADIMLAR ATILMALI'

Yaşanan gelişmelerin siyasi boyutunu değerlendiren Ersin Özince, "Hükümetimizin bu konudaki değerli bir bakanının beyanları bir nebze tereddütleri gidermiştir" dedi. Özince şunları aktardı: "Açıklamalarımızın herkesi akl-ı selime getireceğini ve görevli otoritelerin de bu konuda gereken adımları atacağına inanıyoruz ve bekliyoruz. Ülkenin en büyük özel bankasının, en fazla yerel bireysel yatırımcısı olan halka açık anonim şirketlerinden birinin, en büyük kredi kullandıran bankasının bu tür asılsız değerlendirmelere maruz kalması sadece İş Bankası'nın, hissedarlarımızın değil, ülkenin konusudur. Türkiye'nin itibarıyla ilgili bir konudur."

Özince ayrıca, bankanın her zaman otorite denetimi altında olduğunun altını çizdi.

'İŞ BANKASINA HİÇ BİR ŞEY OLMAZ'

İddiaların bankanın, bankacılık otoritesinin görüşüne bile başvurulmadan ortalara döküldüğüne vurgu yapan Ersin Özince, bankadan yapılan önceki günkü 'hukuki yollara başvuracağız' açıklaması hakkında şu bilgileri verdi: "Bu konuda biz tabii ki hukuki girişimler yapacağız. Ancak bizim, 'onu dava edeceğiz, bunu cezalandıracağız' dememiz önemli değil, bu yapılanların aslında ülkenin iktisadi bağımsızlığını, ülkenin güvenilirliğini zedelemek amaçlı olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde bunlardan İş Bankası'na hiçbir şey olmaz ve olmayacaktır. İş Bankası yine ulusal bir müessese olarak görevlerini yapmaya devam edecektir. Tarih bunu bize gösterecektir."

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince konuştu. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk vatandaşlarının ekonomik kalkınmasını ve bağımsızlığını sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan İş Bankası'nın, siyaseti bugüne kadar daima dışarıda tuttuğuna vurgu yapan Özince, bankadaki Atatürk hisselerinin CHP'ye ait olmasına rağmen bu partinin de aynı davranışı benimsediğini söyledi.

DEFALARCA AÇIKLAMA YAPTIK

Bu konuların yıllardır defalarca açıklanmasına rağmen sürekli yeniden gündeme getirildiğini ifade eden Özince, şunları söyledi: "Bu değerlendirmeler, herhalde Türkiye Cumhuriyeti karşıtı olan Türkiye'nin istikrarına olumsuz yaklaşan birtakım kimselerin komplo teorileri olabilir. Bizi de alakadar etmiyor."

EN BÜYÜK ÖZVARLIK BİZDE

Bankanın ulusal ve uluslararası sistemle uyumlu çalıştığını anlatan Özince, uluslararası sermayeye karşı kendi gücüyle rekabet edebilen, Türkiye'nin en büyük özvarlığına sahip yegane özel bankası olduklarını hatırlattı.

HİSSELERİ TDTK KULLANIYOR

Özince "İş Bankası halka açık bir anonim ortaklıktır ve bu oran da yüzde 32 civarındadır. Bankanın geriye kalan yüzde 40.5 hissesi çalışanların, yüzde 28 civarında orana tekabül
eden hisseler de Atatürk'ün vasiyetiyle CHP yönetimine aittir. Bugünü kadar bu hisseleri CHP kullanmadı. Atatürk'ün vasiyetiyle hisse ve temettüsü Türk Dil ve Tarih Kurumu'na veriliyor. Kurum, bu paraları alıp, dışarıda başka bankalara yatırarak kullanıyor" dedi.

BİLANÇOMUZU İNCELEYEBİLİRLER

Ersin Özince, isteyen herkesin İş Bankası bilançolarını inceleyebileceğini de belirtirken, şu yorumu yaptı: "Böyle lüzumsuz işlerle bizim kaybedecek zamanımız yok. Dün olduğu gibi bugün de Türk mevduat sahiplerinin ve Türk girişimcisinin finansman destekleyicisi olarak görevimize devam edeceğiz."

HUKUKİ GİRİŞİMLER SÜRECEK

Özince, bazı gazete ve sosyal medyada ortaya atılan söylentilerden yararlanmak isteyenlere karşı SPK ve bankacılık yasaları doğrultusunda hukuki girişimlerin sürdürüldüğünü de belirtti ve "100 binin üzerindeki hissedarın menfaatini korumak zorundayız. Asılsız söylentilerle manipülasyon yapmak isteyenlere karşı her türlü tedbiri alacağız" dedi. (Kaynak:Milliyet-Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mustafa Kemal Atatürk Ersin Özince İş Bankası Twitter Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (56)

lavo:

tek yol ülkücü hareket mhp dir türkiyenin gelecegidir

27
21
yanıtYanıtla
MahocanMobil-IOS:

İŞBANKASI TÜRKIYE CUMHURİYET DEMEKTİR,DOKUNULMASIN TERS TEPER,BUNU BÖYLE BİLELİM MİLLET...

28
12
yanıtYanıtla
...:

özel bankaları bitirip devlet bankalarını tekel haline dönüştürüp başına da bilal oğlanı getirecekler. . . karargah olarak halkbankı kullanacaklar diye düşünüyorum

35
2
yanıtYanıtla
t.t.mobilWeb@haberler.com:

Şimdi de anlaşılan İş Bankasina sıra geldi..

28
8
yanıtYanıtla
YEDİNCİ AYAK:

MİLLETİN PARASIYLA KURULAN BANKA MİLLETİN OLMALI CHP NİN DEĞİL İNSANLARIN İSYANI BUNA

10
19
yanıtYanıtla
hüseyin:

NE DEMEK SİYASET DIŞI YAHU İŞ BANKASI nda chp nin payı yokmu. mustafa kemal nerden almış o payıda chp devretmiş neden devretmiş. halka devretmesi gerekirken neden chp ye devretmiş. dünyanın hangi ülkesinde siyasi bir parti bankaya ortak önce bunları cevapla sen.

13
16
yanıtYanıtla
i.M. saçlı:

İş bankası battı mı Türkiye batmıştır. Bu ülkenin en ciddi ve seviyeli , prestijli bankasıdır

18
8
yanıtYanıtla
kamikaze:

400 binliram var hemen bugün paramı bu bankadan çekiyorum paramla ülkeme ihanet ede3mem

8
17
yanıtYanıtla
masum:

yandaş olmayan tüm kurumlar zaman içinde bu mobbinge maruz kalacak. ALLAH fırsat vermesin.

17
5
yanıtYanıtla
DÖŞEMECİ GELDİ:

BİR SORU : ULAŞTIRMA BAKANLIĞI''''NA BAĞLI OLAN TÜRKSAT''''A PERSONEL ALIMLARINI ACABA NE ZAMAN MİLLETE DUYURARAK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title