Haberler

Türkiye'nin En Büyük Mobilya Avm'sini Anneler Açtı

İnegöl'de oluşturulan, Türkiye'nin en büyük mobilya alışveriş merkezinin (AVM) ilk etabını, "Anneler Günü" nedeniyle kadınlar açtı.

İlçede 225 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen ve 200 firmanın yer aldığı merkezin açılışta konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. İnegöl'ün mobilya üretimi konusundaki öneminden bahsetmeye gerek olmadığını belirten Karaloğlu, "Tereciye tere satmanın anlamı yok ama şunu ifade edeyim, eğer pazarlama problemini çözemiyorsanız, üretme gücünüz hiçbir şeye yaramaz. Pazarlamayı da becerebiliyorsanız, üretmek işi kolaydır" dedi.

Vali Karaloğlu, İnegöl'ün 700 yıllık ağaç sanayisine işaret ederek, "Osmanlı donanmasına ahşap temin eden bir ilçeden bahsediyoruz. İnegöl pazarlamayı da aslında kendi içerisinde çözmüş bir ilçemiz. Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'sini açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

İş birliklerinden ötürü 200 iş adamını ayrı ayrı kutlayan Karaloğlu, "İnegöl, mobilyanın merkezi. Bu şehrin belediye başkanı eski bir mobilyacı. İnegöl'e de mobilyacı başkan yakışıyor. Alinur Aktaş kardeşimize de mobilya sektörüne verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin de mobilyacı. Bu projeye destek verdiği için kendisini de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İnegöl'ün kapıları dünyaya açılacak

AVM'nin kurucu başkanı Haluk Özbek de 200 mobilya sanayicisi ve esnafıyla kardeşçe ve çok çalışarak bu şehre ve ülkeye hizmet vereceklerini söyledi.

İnegöl'ün Türkiye mobilya ihtiyacının yarısını karşıladığını ve dünyanın 160 ülkesine ihracat yaptığına dikkati çeken Özbek, "Türkiye'nin ilk ve tek kapalı mobilya AVM'si, örnek KOBİ ortaklığı projesi. Bu çatı altında direkt 200, endirekt olarak da 500 civarında mobilya üreticisi kardeşimiz temsil edilecek. Üyelerimiz İnegöl mobilya üretiminin yarısını, İnegöl mobilya ihracatının yüzde 75'ini temsil ediyor. Üyelerimizin çalışan sayısı 20 binin üzerinde" diye konuştu.

Haluk Özbek, bu adımın, İnegöl'ü dünyanın mobilya merkezi olma yolunda zirveye taşıyacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dört yüz milyon dolar olan ihracatını en kısa sürede 1 milyar dolar üzerine çıkartacak inşallah. Her gün yüzlerce yabancı alıcıyla temasa geçilecek, buraya gelip alışveriş yapmaları sağlanacaktır. Projemiz zamanla yabancı müşterilerimizin de Türkiye'yi ziyaret sebebi olacaktır. Projemizi ziyaret edecek olan Hristiyan ve Musevi yabancı misafirlerimiz için tesis ettiğimiz yabancı ibadethanelerimiz tüm inançlara saygıyla yaklaştığımızın ve İnegöl'ün kapılarının tüm dünyaya açıldığının önemli bir göstergesidir."

AVM'nin, sonsuza kadar kadınlarımızın zarafetinde, onların desteği ve gayretleriyle hizmet vereceğini dile getiren Özbek, "Onların aradığı tasarımı, kaliteyi, rahatlığı ve güveni sunmaya çalışıyoruz. Buranın en önemli ziyaretçileri, baş tacı, yılın 365 günü kadınlar olacaktır. Bu açılışını yapmak da en temelde onların hakkıdır. Merkeze kadınlarımızı koyuyoruz. Zira kadınlarımız bizim gerçek patronumuzdur. Ülkemizin ve İnegöl'ümüzün kadınlarının, annelerinin ellerinden öpüyor, Anneler Günü'nü tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, sadece kadınlardan oluşan bir grup, merkezin açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

Anneler Günü Türkiye İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title