Haberler

Türkiye'nin En Büyük Limanı Tekirdağ'da Bugün Hizmete Giriyor

Güncelleme:

Tekirdağ Barbaros ilçesinde bugün Türkiye'nin en büyük konteyner limanı hizmete girecek. 450 milyon dolara mal olan limanın hikayesinin temelinde bir aşk hikayesi var.

Tekirdağ'ın 5 bin nüfuslu ilçesi Barbaros'ta bugün Türkiye'nin en büyük konteyner limanı hizmete girecek. 450 milyon dolara mal olan limana MSC Tokyo konteyner gemisi ilk yükü indirecek ve 2004 yılında yapımına başlanan limanda ilk işlem gerçekleştirilmiş olacak. Vatan gazetesinden Öge Demirkan'ın haberine göre bu haberi 'ekonomi' sayfalarından ayıran özelliğiyse temelinde 'aşk' hikayesinin yatması.

İKİ YATIRIMCI AİLE

Yapımı 11 yıl süren Asyaport'un yatırımcıları Türkiye'den Soyuer ailesi ile İtalya'dan Aponte ailesi. Aponte ailesi, İtalya'nın en zenginleri arasında yer alıyor ve dünyanın ikinci en büyük konteyner firması MSC'nin sahipleri. Bu iki aileyi birleştiren Souyer ailesinin kızı Ela'yla Aponte ailesinin oğlu Diego'nun evliliği. Ela, eğitim için İsviçre'ye gittiğinde Diego Aponte'yla tanışıyor. Çift, 2003 yılında evleniyor. Peki bu evliliğin dev projeyle ilgisi ne? Hikayenin devamıysa şöyle: Aponte ailesi ticaret yolu üzerinde olması nedeniyle Marmara Denizi'ne liman yapılması fikri üzerinde çalışıyor. Çiftin evlenmesinden bir yıl sonraysa projenin adresi netleşiyor: Gelinleri Ela'nın memleketi Barbaros.

11 YILLIK ÇALIŞMA

2004'te liman için çalışmalara başlandı. Konum belirlendi, yerel yöneticilerin desteği sağlandı, üniversitelerle çalışılıp proje detaylandırıldı. Resmi prosedürlerin tamamlanması yıllar aldı. Hatta bir ara projenin rafa kaldırılması bile gündeme geldi. Ancak iki ailenin proje üzerindeki ısrarı sonucu 2010'da inşaat başlandı. 20 metre derinlikte yapılan rıhtımlar için özel teknoloji kullanıldı. 5 yıllık süreç sonunda Marmara Denizi'nde 30 hektar deniz dolduruldu.

TORUNUNUNU ADIYLA...

İnşaat alanıyla Türkye'nin en büyük konteyner limanı olan ve 2017 yılında yıllık 2.5 milyon konteynere ulaşması planlanan limana Aponte ve Soyuer ailelerinin torunlarının adı olan 'Asya' adı verildi. (Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tekirdağ Türkiye İtalya Tokyo Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

cengiz:

seni seviyorum türkiye devlet adamlar yapıyor helal olsun helal

13
6
yanıtYanıtla
GT:

SEÇİM BİTTİĞİ İÇİN TEŞRİF ETMİYOR CB. AÇILIŞLARA

6
8
yanıtYanıtla
TURAN:

Helal olsun Tayıp Erdoğana. Bunlar onun sayesinde oldu. Allah razi olsun ondan.

10
1
yanıtYanıtla
TTK:

Türkler yapacak olsaydı, bizim oda malaesef iptal üstüne davası açardı. NES''lere tepki nerde? En büyük potansiyel tehdit olmasına rağmen temeli ruslar attığı için ses çıkaramıyor münafıklar.

11
0
yanıtYanıtla
nasih:

nasıl durdurlmadı hayret . . . . düşündürücü

8
0
yanıtYanıtla
Ibillerli:

Mutlu bir Evlilikmi yoksa, Ticari bir Evlilikmi, sonucta bir Cocuk olmus ya, isminide Liman koymuslar, Ülke Ekonomisine hayirli olsun.

7
1
yanıtYanıtla
DOĞRU SÖZ:

inşaallah daha güzel yatırımlara. . sağlıkla aşkla mutlulukla daha ileriye inşaaallahh. . gelini de tebrik ediyorum liman konumunda doğduğu toprağı unutmadı. .

4
1
yanıtYanıtla
abizer:

heheh bizim hashasilerin 11 yilda yapdigni gelismis ulkelerde bir yilda yapiyorlar cahil halkta akp yapar bir insahat ne kadar uzun surerse yalakacilar okadar devleti kazikladignin farkinda degil ak koyunlar

2
2
yanıtYanıtla
hakan:

evlilik bu liman projesinin bir parçası olmasın!

3
0
yanıtYanıtla
dadaş:

yaa saçmalamayın bu lımanda turkıyeden yerr elın gevuru parayı kazanacak ve gıne her zamankı gıbı turkıye ınsanı essek essegın sahıbı İtalya''dan Aponte ailesi. Aponte ailesi, İtalya''nın en zenginleri arasında ve İsviçre''li Diego Aponte ailesi ee tabı burada bız turk ınsanı kıllanmayalım dıye bırde turk ailesi sizde yiyin akp yapıyor dıye yakında donumuza kadar ermenı olacak sız uyuyun tamam mı :( ben bıze degıl bızlerden olanlara uzuluyorum bızım yukumuzu bızden olanlar çekecek :(

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title