Haberler

Türkiye'nin En Büyük Güneş Santrali Yarın Açılıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük güneş santrali yarın Konya'da açılacak. Projenin toplam maliyeti 20 milyon dolar civarında.

Konya'da yarın, Türkiye'nin en büyük güneş santrali hizmete girecek. Santralin sahibi Tekno Ray Solar şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özenbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin toplam maliyetinin 20 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.

430 DÖNÜM ÜZERİNE KURULU

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Kızören Mahallesi'nde kurulan santralin, 18,5 megavat kurulu güce sahip olduğunu dile getiren Özenbaş, "Kızören Güneş Santrali 430 dönüm arazi üzerine kurulu olarak yapıldı. Kurulu güç açısından Türkiye'nin en büyük güneş santrali olma özelliğini taşıyor." dedi.

200 KİŞİ İŞ SAĞLAYACAK

Özenbaş, santralin yapımında 200 kişiye istihdam sağlandığını belirterek, projenin 9 ayda tamamlandığını ve kullanılan güneş panellerin verimlilik oranının yüzde 16,5 civarında olduğunu aktardı.

30 BİN MEGAVATSAAT ÜRETİM YAPACAK

Santralin, "Online Scada" mimarisine sahip Türkiye'deki tek santral olduğunu ifade eden Özenbaş, tamamen yerli yazılım geliştirilerek tasarlanan sistemle panellerin uzaktan izlenebildiğini ve üretim değerlerinin de anlık takip edilebildiğini kaydetti.

Santralin yıllık 30 bin megavatsaat elektrik üretimi gerçekleştirmesi planlanıyor.


Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Karatay Konya Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

HAS VANLI:

Bugün okuduğum en değerli haber. Güzelim ülkem için bu ve buna benzer nice güzel haberler almak temennisi ile . . . .

28
1
yanıtYanıtla
red baron:

ben akp lı degılım ama yapılanada herseyede kotu olmus dememek lazım genede bısey ler yapılıyor ulkemıze kım hızmet edıyorsa allah ondan razı olsun

25
0
yanıtYanıtla
gurbetci:

yazik yazik dag tas durken ekili yere santral ne kafa ya

7
14
yanıtYanıtla
Şahin TÜRK:

Sayın Gurbetçi: Seni gurbete göndermişiz ama, kafan hala basmıyo. Almanya''nın güneşlenme oranı Türkiye''nin yarısı kadar yoktur. Ancak güneş santralı bulunmaktadır. Türkiye tarım dışı istihdamı artırarak Almanya gibi bir sanayi toplumu üretmek zorundadır. Burada da en kuvvetli aday Türkiye''dir. Kazmanot tarımda rekoltenin ne olduğunu biliyor musun? ya da gurbette Fransa çiftçisinin ne kazandığını biliyor musun? 32müslüman ülke 1 Almanya yapmaz neden acaba?

yanıt15
yanıt0
Malazgirtli AlpslanMobil-IOS:

Tek yürek tek parti akp

7
9
yanıtYanıtla
DEVRIMM:

MILLI DEVLET SIREKTI KURULUP TURKIYENIN BUTUN SEHIRLERI BUNLARLA DONATILMALI KESINLIK EN AZINDAN YARISI MILYONLARCASI YAPILMALII BEDAVA ENERJI YA NEDEN KULLANMIYORUZ ANLAMIS DEGILIMMM

14
1
yanıtYanıtla
BOŞ KONUŞMAYIN:

ALMANYADA GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELDE EDİLEN ENERJİ NÜKLEERLE KAFA KAFAYA GELMEK ÜZERE ADAMLAR YAPMIŞ TAKDİR EDİN HER İCRAATA YEŞİL BAHANESİYLE MAYDONOZ OLMAYIN NOT AKP Lİ DEĞİLİM.

10
5
yanıtYanıtla
SEN BOŞ KONUŞMA.OKU ÖĞREN;:

ALMANYA DÜNYANIN SAYILI GÜNEŞ PANELİ ÜRETİCİLERİNDEN. KENDİ ÜRETTİĞİ PANELLERİ KENDİ SİSTEMİNE KAZANDIRIYOR. HEM PANEL ÜRETİCİSİ PARA KAZANIYOR HEM DE İÇ PAZARA SÜREREK ELEKTRİK ŞEBEKESİNİ DESTEKLİYOR. BU VESİLE İLE DÜNYAYA DA PANEL SATARAK CİDDİ DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYOR. SEN NE YAPIYORSUN? PANELLERİ İTHAL EDEREK MİLYARLARCA DOLARI BUNLARA VERİYORSUN. PANELİN ÖMRÜ NE KADAR? 20 YIL. BU SÜRE SONUNDA ÇÖP BUNLAR. HESAP ET BAKALIM ELEKTRİK İTHALİ Mİ PANEL HAMALLIĞI MI KARLI. YAPAMAZSAN HESABINI YAPAYIM.

yanıt3
yanıt7
sen bos konusma oku ogren dıyen arkadasa:

ee napalım panel almayalım tesıs kurmayalım elektrıgı ıthal edelım oylemı bı yorum getıreceksen panel sanayını kendımız yapalım boyle buyuk projelerıde kendı yerlı malımızla yapalım de barı

yanıt3
yanıt1
Neden Tarım Arazisine:

Tarım arazisine Güneş Santrali kuran tek ülkeyiz. Konya''da çöl niteliğinde o kadar çok arazi var iken neden tarım arazisine güneş santrali kurulur ki?

5
9
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title